Neden uçmuşlar ve hayatta kalma şansı var mı?

serdarmsvz

Yumurta
Üye
Merhaba, bu sabah dışarıda gezerken kanatlı bir Camponotus kraliçesine rastladım. Biraz gezdikten sonra etrafta prenslerinden de gördüm. İlk sorum şu: Neden uçtular? Bulduğum saat sabah 5 dereceydi, gecede bu şekilde soğuktu ve şu anda da hava 10 dereceyi aşmıyor. Üstüne de dün hava 12 dereceyi aşmadı tüm gün. Bu kadar soğukta uçma ihtimalleri var mı? Etrafta biraz daha Camponotus yuvaları vardı, onlara da baktım, hiç işçi bile yoktu yuvalarında. Bu neden olmuş olabilir?
  1. sorum: Yaşama ihtimali var mı? Bacaklar ve gövde sağlam ama antenler sakat. Prens için değil, kraliçe için aklıma takıldığı için sormak istedim. Fotoğraflar çok kötü, biliyorum, o yüzden kusuruma bakmayın.
IMG-20260410-WA0002.jpg
IMG-20260410-WA0003.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

yağızalp

Media
Üye
Neden uçtular çünkü karıncalar nesillerini devam ettirmek için kanatlı bireyler üretirler onlara alate deriz onlar çiftleşip koloni kurmaya çalışırlarki türleri devam etsin böylece ekosistem işler diğer sorunun cevabı camponotus gibi bir türün kraliçe/prenses(çünkü kanatlı)bulman harika çünkü çok güzel bir türler ama iki anteni sakatsa kraliçe koloni kurma aşamasında larvaların açlık durumunu anlamakta zorlanabilir ve larvalar ölebilir döngüye girer ve en son ölür ama diğer ihtimalle larvalaro büyütebilir 1 işçisi bile çıksa artık işçi çıkarma derdi olmaz çünkü işçi antenleri ile anlar karıncalar feromonlarla anlaşır bunlar en çok antenler ve ön iki ayakla sağlanır antenlerinin olmaması ona çok zorluk çıkaracak

Hangi şehirde buldunuz belki bende bulurum?

yağızalp

Media
Üye
Sıcaklık önemli tabiki de herzaman kesinlikle 20 derece üstünde bulacaksınız 5 derecede bulamayacaksınız diye birşey yok maalesef hobiye yeni başlayanlar böyle düşünüyor hepsi değil ama forumda eski konulara göz atsalar inanılmaz bir deneyim ve bilgi öğrenecekler 5 derece uçmaları tamamen karıncalara bağlı

serdarmsvz

Yumurta
Üye
Neden uçtular çünkü karıncalar nesillerini devam ettirmek için kanatlı bireyler üretirler onlara alate deriz onlar çiftleşip koloni kurmaya çalışırlarki türleri devam etsin böylece ekosistem işler diğer sorunun cevabı camponotus gibi bir türün kraliçe/prenses(çünkü kanatlı)bulman harika çünkü çok güzel bir türler ama iki anteni sakatsa kraliçe koloni kurma aşamasında larvaların açlık durumunu anlamakta zorlanabilir ve larvalar ölebilir döngüye girer ve en son ölür ama diğer ihtimalle larvalaro büyütebilir 1 işçisi bile çıksa artık işçi çıkarma derdi olmaz çünkü işçi antenleri ile anlar karıncalar feromonlarla anlaşır bunlar en çok antenler ve ön iki ayakla sağlanır antenlerinin olmaması ona çok zorluk çıkaracak

Hangi şehirde buldunuz belki bende bulurum?
Nesillerini devam ettirmek istediklerini bende biliyorum bu hobiylede ilgileniyorum zaten biraz değişik anlatmışsınız sıkıntı yokta ben sadece 5 derecede uçuş yapmaları mümkünmü diye sormak istedim bende zaten componatus kolonisi bakıyorum şuanlık onlar hep 20 derecenin üstünde uçuyolar diye öyle bişey aklıma takıldı ve diğer kolonilerin hiç biri uçurmamıştı tek bir koloninin uçurması saçma değilmi

yağızalp

Media
Üye
Nesillerini devam ettirmek istediklerini bende biliyorum bu hobiylede ilgileniyorum zaten biraz değişik anlatmışsınız sıkıntı yokta ben sadece 5 derecede uçuş yapmaları mümkünmü diye sormak istedim bende zaten componatus kolonisi bakıyorum şuanlık onlar hep 20 derecenin üstünde uçuyolar diye öyle bişey aklıma takıldı ve diğer kolonilerin hiç biri uçurmamıştı tek bir koloninin uçurması saçma değilmi
Ben son dediğim size değildi haberiniz olsun ama 5 derece de olsa uçma ihtimalleri var ve 1 koloni uçtuğunu nereden anladınız gerçekten çok garip duruyor

Biraz değişik anlattığım yer o antenlerle feromonları algılama kısmı ise detaylı anlatabilirim bildiğim kadarıyla

Son düzenleme: