Neden hala ilk işçiler çıkmadı?

Antquenn

Larva
Üye
Fotoğrlar bana ait pheidole parva kraliçesi normalde hızlı üreyen bir tür ama aradan 2.5 hafta geçmesine rağmen hala 20 tane yumurtası olduğu gibi ayrıca pheidole cinsi ama başka tür olan kralicelerimde aynı şekilde 3’lü quennler hala yumurtalarını larva aşamasına geçiremediler neredeyse hiç strese girmiyorlar yerlerinden bile oynamıyorlar ama Formica kraliçem bunlardan kat ve kat büyük işçileri bile 3-4 haftada çıkardı bunlar hala yatıyorlar eğer böyle giderse önümüzdeki ay açlıktan ölecekler acil taktik verin arkadaşlar bu normal bir şey mi? Benimle aynı dönem kraliçe bulan başka kişilerin neredeyse ilk isçileri çıktı bile.
Screenshot_2023-08-05-00-16-38-211_com.whatsapp.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emir123

Media
Üye
Muhtemelen yumurtaları yiyor ve tekrar yumurta yapıyor siz aynı yumurta sanıyorsunuz. benim tavsiyem pamuk içinde biraz şekerli su verin ve 25 gün karanlık sıcak bir ortamda bırakın benim bir pheidole kolonim 3 haftada orta larva aşamasına geçmişti zamanında, klima varsa ondan olabilir başka birşey gelmiyor aklıma daha deneyimli birisi yardımcı olsun.

Antquenn

Larva
Üye
Muhtemelen yumurtaları yiyor ve tekrar yumurta yapıyor siz aynı yumurta sanıyorsunuz. benim tavsiyem pamuk içinde biraz şekerli su verin ve 25 gün karanlık sıcak bir ortamda bırakın benim bir pheidole kolonim 3 haftada orta larva aşamasına geçmişti zamanında, klima varsa ondan olabilir başka birşey gelmiyor aklıma daha deneyimli birisi yardımcı olsun.
Şekerli su verdim fakat hiçbiri içmedi evde klima yok ayrıca diğer kolonilerde yan yana duruyorlar tapinoma 3. Nesil yumurtaları yumurtladi bile bunlar hala duruyor bende anlamadım

Emir123

Media
Üye
Bazı türlerde kraliçeler uçuş gerçekleştiremeyince işçi olarak görevine devam ettiğini görmüştüm belki onlardan almışsınız da prens yumurtası gelmiştir

Antquenn

Larva
Üye
Bazı türlerde kraliçeler uçuş gerçekleştiremeyince işçi olarak görevine devam ettiğini görmüştüm belki onlardan almışsınız da prens yumurtası gelmiştir
Kanatlı olarak aldık kanatlarini döktüler nasıl olabilir ayrıca türleri bile farklı

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Koloni içerisinde işçi gibi çalışanların görevi yumurta bakımı ve kraliçeyle ilgilenmektir genelde. Yuva dışına diğer işçiler gibi sık çıkmazlar, yiyecek arayışına da katıldıklarını sanmıyorum. Böyle bir kraliçe adayını başı boş etrafta gezerken görmek pek ihtimal dahilinde değil. Bazı kraliçelerde yumurtaları geliştirmeme durumu gözlemlenebiliyor. Sıcaklık arttırılabilir. Sıcaklık artınca yumurta gelişiminde iyileşmeler olabiliyor. Ya da kraliçeyi birkaç dakikalığına öldürmeyecek şekilde buzluğa atarak şoklayabilirsiniz. Bunu yaptığım bazı kraliçelerimde yumurta artışı ve yumurta gelişiminde hızlanma gözlemledim.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hiçbir çözüm de bulamayabilirsiniz. Kraliçenin genetik özellikleri de bu davranışlarda etkili olabiliyor. Sadece çevresel durumlar söz konusu değil.

Antquenn

Larva
Üye
Hiçbir çözüm de bulamayabilirsiniz. Kraliçenin genetik özellikleri de bu davranışlarda etkili olabiliyor. Sadece çevresel durumlar söz konusu değil.
Şöyle bi iki hafta sabredelim baktık hala aynı bı şoklama yaparız ya da kış uykusuna yatiririm beslenmelerini yapıp artık seneye nasip olur