Neden her karınca forumu gibi bu forumda da insanlar hep kalıplaşmış sorular soruyor, örneğin: "Cinsi nedir?", "Türü nedir?", "Kraliçemi vb." Tamam, haklılar, merak ediyorlar ama bunları bir şekilde araştırıp öğrenebilirler. İnternette her şey var, ama bazı şeyler yok; örneğin, larva şekli, major larvaları ile klasik işçi larvası aynı değildir. Bunun gibi örnekler var: bazı karınca türleri ilk başlarda pupa örer, ama sonraları örmez. Bunun nedeni nedir? Hiç kimse araştırmamış mı? Bilmiyorum ama bu kalıplaşmış sorularla bu forumda hiç kimse ilerleyemez. Bilim insanları kadar olmasa da karıncalar hakkında biraz daha bilgi edinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çoğu kalıplaşmış sorulara yanıt veren bilir kişiler kendilerini karıncalar hakkında çok bilgili sanıyor ama yanılıyorlar. Bu konuyu biraz daha açmamız, önümüzdeki kalıplaşmış sınırları aşmamız gerektiğini ve hobiyle uğraşacak herkesin bu hobiyi küçümsememesini ve araştırmasını istiyorum. Yeni birkaç konu açılmasını arz ediyorum; bunlar karınca hastalıkları, karınca yumurtaları gibi konular olmalı ve bu konularla ilgilenen bilir kişilere ihtiyacımız var. Bunlar, forumun ve hobinin daha da gelişmesine imkan sağlayacaktır. En azından ileride bilgi sistemini genişletirsek bu kalıplaşmış sorulardan kurtulmuş olacağız ve Türkler olarak bu hobide yeni bir çağ açacağımıza inanıyorum. Kime göre haklıyım, neye göre haklıyım bilinmez ama bu okuduklarınızı dikkate almanız çoğu şeyi değiştireceğine inanıyorum. Son olarak, yetkili ekibe ve benim görüşüme vakit ayıran herkese teşekkür ederim.
İyi hobiler dilerim.
İyi hobiler dilerim.
Moderatör tarafında düzenlendi: