Neden böyle yapmış?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben yaklaşık 1 hafta önce Camponotus cinsi bı kraliçe buldum. Bulduğum günden beri hiç rahatsız etmedim ve biraz önce baktım. Baktığımda sulu pamuk ile çıkış pamuğu arasını full çıkış tarafından çektiği pamuk ile kapatmış ve kendi de üstüne çıkmıştı. Ne yazık ki fotoğraf çekmeyi unuttum. Ama ilk defa görüyorum böyle bişeyi. Yani kendine o kadar sıkışık bir alan bırakmış ki zor dönüyordu. Sizce bunu neden yapmış olabilir? Ve o pamuğu bozdum çünkü çok kapalıydı o şekilde ilerleyemezdi. Yumurtası var mı diye bakmadım ama olacağını sanmıyorum varsa da dediğim gibi o şekilde gitmez yani. Sizce bunu neden yapmış olabilir?

Ekli dosyalar

• IMG_20250428_205048.jpg
    IMG_20250428_205048.jpg
    76.7 KB · Görüntüleme: 38
Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben yaklaşık 1 hafta önce Camponotus cinsi bı kraliçe buldum. Bulduğum günden beri hiç rahatsız etmedim ve biraz önce baktım. Baktığımda sulu pamuk ile çıkış pamuğu arasını full çıkış tarafından çektiği pamuk ile kapatmış ve kendi de üstüne çıkmıştı. Ne yazık ki fotoğraf çekmeyi unuttum. Ama ilk defa görüyorum böyle bişeyi. Yani kendine o kadar sıkışık bir alan bırakmış ki zor dönüyordu. Sizce bunu neden yapmış olabilir? Ve o pamuğu bozdum çünkü çok kapalıydı o şekilde ilerleyemezdi. Yumurtası var mı diye bakmadım ama olacağını sanmıyorum varsa da dediğim gibi o şekilde gitmez yani. Sizce bunu neden yapmış olabilir?
Nemi dengelemek için yapıyor olabilir veya kazma içgüdüsünden dolayı. Benim messorlar da pamuğu tiftik tiftik yaptı normal bir durum diye düşünüyorum.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Nemi dengelemek için yapıyor olabilir veya kazma içgüdüsünden dolayı. Benim messorlar da pamuğu tiftik tiftik yaptı normal bir durum diye düşünüyorum.
Aslında nemin fazla olduğunu düşünmüyorum.Çünkü sulu pamuk kısmı kuru duruyordu galiba sıkı yapmışım biraz.Kazma içgüdüsü olabilir ama devasa bı kazmış hocam öyle böyle değil.😄😄

Mahir-K

Pupa
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben yaklaşık 1 hafta önce Camponotus cinsi bı kraliçe buldum. Bulduğum günden beri hiç rahatsız etmedim ve biraz önce baktım. Baktığımda sulu pamuk ile çıkış pamuğu arasını full çıkış tarafından çektiği pamuk ile kapatmış ve kendi de üstüne çıkmıştı. Ne yazık ki fotoğraf çekmeyi unuttum. Ama ilk defa görüyorum böyle bişeyi. Yani kendine o kadar sıkışık bir alan bırakmış ki zor dönüyordu. Sizce bunu neden yapmış olabilir? Ve o pamuğu bozdum çünkü çok kapalıydı o şekilde ilerleyemezdi. Yumurtası var mı diye bakmadım ama olacağını sanmıyorum varsa da dediğim gibi o şekilde gitmez yani. Sizce bunu neden

Bence suyun önündeki pamuğun çok kuru, ben bir kraliçeniz susuzluktan kaybettim… bir damla su kotarsan muhtemelen içecektir

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bence suyun önündeki pamuğun çok kuru, ben bir kraliçeniz susuzluktan kaybettim… bir damla su kotarsan muhtemelen içecektir
İttirdim pamuğu sulandı biraz daha.Şimdi tekrar aynı yerine koydum bakalım.İnşallah güzel yumurtlar.

Alisko

Yumurta
Üye
Benim iki camponutus da böyle yapmış bir kere düzelttim ama yine yaptılar bıraktım artık ilk yumurtalarını da verdiler dün. Müdahale etsem mi bilemedim

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Benim iki camponutus da böyle yapmış bir kere düzelttim ama yine yaptılar bıraktım artık ilk yumurtalarını da verdiler dün. Müdahale etsem mi bilemedim
Dehşet bı pamuk çekmişti hocam ya.Biliyosundur yani biraz daha alan olsada kazsa kaçarmış o derece.