Hocam formicanın hangi türü bu bir bilginiz var mı?Koloni 1.5 yıllık yaklaşık 150 işçi neden larvaları ve pupaları dışarı taşımış olabilirler tüplerde daha boş yer var
Ekli dosyayı görüntüle 17543Ekli dosyayı görüntüle 17544
Nem oranından rahatsız olup dışarı çıkarmış olabilirler.Koloni 1.5 yıllık yaklaşık 150 işçi neden larvaları ve pupaları dışarı taşımış olabilirler tüplerde daha boş yer var
Ekli dosyayı görüntüle 17543Ekli dosyayı görüntüle 17544
Rufibarbis büyük ihtimalle ama emin değilimHocam formicanın hangi türü bu bir bilginiz var mı?
Dostum bende de rufibarbis var thorax kısmı biraz daha siyah renge kaçıyor, sendekiler daha farklı.Rufibarbis büyük ihtimalle ama emin değilim
öyle diyince insan merak ediyo ne sezdiniz? 😁1.5 yıllık koloni ve 150 işçi mi? Genişlemesine koloninin resmini atar mısınız? Bir şeyler seziyorum ama hadi bakalım
İlk öncelikle bu koloninin 1.5 yıllık olmadığını düşünüyorum. Sebebi ise 150 işçiye anca ulaşabilmiş olması ve eğer 1.5 yıllık bir koloni olsaydı o paylaştığı kabın içinde çooook daha fazlası olurdu. Bana koloni patlatılmış gibi geldi açıkçası ama arkadaş ne kadar bilgi verir orasını bilmem. Mesela neden pupa eklemesi yaptı? Yandaki diğer tüpe de transfer yapın suyu sapsarı hatta turuncu olmuş.öyle diyince insan merak ediyo ne sezdiniz? 😁
karınca ajanı be 🐜🔎İlk öncelikle bu koloninin 1.5 yıllık olmadığını düşünüyorum. Sebebi ise 150 işçiye anca ulaşabilmiş olması ve eğer 1.5 yıllık bir koloni olsaydı o paylaştığı kabın içinde çooook daha fazlası olurdu. Bana koloni patlatılmış gibi geldi açıkçası ama arkadaş ne kadar bilgi verir orasını bilmem. Mesela neden pupa eklemesi yaptı? Yandaki diğer tüpe de transfer yapın suyu sapsarı hatta turuncu olmuş.