Neden böyle yapıyor?

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Herkese selam, messor kraliçesi 17 mayıs tarihinde kargodan geldi. O günden beri asetatla kapalı. Ben üstüne ışık geçirmeyecek bir kap koydum (hava alabilir). Kabı kaldırıp asetattan baktığımda ise karıncayı ağızında yumurtalarla dönerken çok stresli gördüm. Asetat mora yakın bir renk. Acaba asetattan mı yoksa kargodan geldiği için stresini atamamış mı? Asetattan olma ihtimali bana göre az çünkü Prenolepis kraliçemi balkonda tutuyorum ve üstünde 1 kat asetat var.

Asetatın fotoğrafını ekledim. Katlatyınca daha koyu oluyor.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 18

LuciFeci

Minör
Üye
Bu renk tonu karıncalar için uygun herhangi bir sıkıntı yok. Bazı kraliçeler yapısı gereği korumacı davranabiliyorlar, uzun süre bakmama taraftarıyım ben. İsterseniz siz de öyle yapın.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kabı kaldırdığınızda ışık aldığı için strese giriyordur hocam. Asetat kağıdı ışığı geçiriyor sonuçta.

Asetat kağıdı hobide çok tartışılan bir şey ama bence faydalı bir ürün. Benim karanlık yapmadan beslediğim kolonilerim de oldu ama ışıkla transfer edememe dışında bir zararını görmedim, karıncalar ışığa alışıyor bir süre sonra. Asetat kağıdı kullanınca da karıncalar ona alışıyor. Sizin karıncanız şu an zifiri karanlığa alışkın, o kabı kaldırınca ışık geldiği için strese giriyor. Sadece asetat kağıdı kullanarak yarı karanlık ortama alıştırabilirsiniz isterseniz. Tercih sizin.

Prenolepis nitens kraliçenizin etkilenmeme sebepleri ise; öncelikle P. nitens çok sakin bir tür, kolay kolay strese sokamazsınız. Işığa tepkileri de yüksek değil. Ayrıyeten P. nitens kraliçenizin yukarıda anlattığım gibi asetatın sağladığı yarı karanlık ortama alışmış olması da bir etken.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Sağ olun hocam, o zaman elimdeki asetatı katlayıp asetatı 2 kat karanlık yapayım. Ardından tek kata indirip asetata alıştırayım.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Herkese selam, messor kraliçesi 17 mayıs tarihinde kargodan geldi. O günden beri asetatla kapalı. Ben üstüne ışık geçirmeyecek bir kap koydum (hava alabilir). Kabı kaldırıp asetattan baktığımda ise karıncayı ağızında yumurtalarla dönerken çok stresli gördüm. Asetat mora yakın bir renk. Acaba asetattan mı yoksa kargodan geldiği için stresini atamamış mı? Asetattan olma ihtimali bana göre az çünkü Prenolepis kraliçemi balkonda tutuyorum ve üstünde 1 kat asetat var.

Asetatın fotoğrafını ekledim. Katlatyınca daha koyu oluyor.
Hocam kraliçe zaten kargodan gelmiş. 2 gün olmuş geleli her türlü kargo stresini atamamıştır.