Yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde çıkacaktır. (nem, stres ve sıcaklığa bağlı olarak değişebilir.)Arkadaşlar merhaba. Karunca hobisinde ilk kez bir karıncamı yumurtalarıyla gördüm. Multi queen messor kraliçelerim var. Bunları bugün kontrol ettiğimde yumurtladıklarını gördüm. Ne zamana ilk işçi çıkar?
Kesin değil bu durum. Polygyny kraliçeler dümdüz multi olmuş olur, işçileri varken birlikte koloniyi yönetir birlikte yaşarlar. Oligogyny olmuş kraliçeler ilk işçiler çıkınca veya çıkmaya yakınken ayrılma ihtiyacı duyarlar. Yuvanın farklı noktalarında yaşarlar ve birbirlerini gördüklerinde savaşırlar. Pleometroz olmuş kraliçeler işçiler çıkmaya yakınken veya çıktıktan sonra otorite kavgasına girişip 1 kraliçe hayatta kalana kadar savaşırlar. Bunların polygyny olduğunu sanmam, polygynousa yatkın türler ufaklar genelde.Yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde çıkacaktır. (nem, stres ve sıcaklığa bağlı olarak değişebilir.)
Bu arada messorlarda multi denemesi kraliçelerden birinin ölmesi ile sonuçlanır. eğer iki ayrı koloniniz olsun istiyorsanız kraliçeleri ayrı ayrı bakın.
Anladım bilgiler için teşekkür ederim. Ama ben daha hiç messorlarda multiqueen yapıp koloni ilerleten görmedim.Kesin değil bu durum. Polygyny kraliçeler dümdüz multi olmuş olur, işçileri varken birlikte koloniyi yönetir birlikte yaşarlar. Oligogyny olmuş kraliçeler ilk işçiler çıkınca veya çıkmaya yakınken ayrılma ihtiyacı duyarlar. Yuvanın farklı noktalarında yaşarlar ve birbirlerini gördüklerinde savaşırlar. Pleometroz olmuş kraliçeler işçiler çıkmaya yakınken veya çıktıktan sonra otorite kavgasına girişip 1 kraliçe hayatta kalana kadar savaşırlar. Bunların polygyny olduğunu sanmam, polygynousa yatkın türler ufaklar genelde.
Yüksek ihtimalle her iki lraliçede yumurta bırakmış çünki elimde bir kraliçe daha var onun yumurtaları 3 4 tane iken bunda 6 7 tane var ve çoğalıcak gibide. Ginede ilerleyen gidişlerde duruma bağlı ayırabilirim.Anladım bilgiler için teşekkür ederim. Ama ben daha hiç messorlarda multiqueen yapıp koloni ilerleten görmedim.
Olabilir ama net bir şey yok, ileride kavga etme ihtimalleri olabilir, multiqueen messor yapıp koloni ilerleten çok az kişi var. İyi şanslar.Yüksek ihtimalle her iki lraliçede yumurta bırakmış çünki elimde bir kraliçe daha var onun yumurtaları 3 4 tane iken bunda 6 7 tane var ve çoğalıcak gibide. Ginede ilerleyen gidişlerde duruma bağlı ayırabilirim.
Dediğinizi anladım zaten bunları doğasına en yakın beslemek için aldım birazdaha imkankm olursa eğer ilk işçiler çıkınca ayırırım. Topraktan kendileri kazabilecekleri bir formicarium ve outworld yapmayı planlıyorum. Nem dengesi için arduino ile bir yazılım yağıp kontrol etmeyi planladım bakalım koloni büyüsünde😃Olabilir ama net bir şey yok, ileride kavga etme ihtimalleri olabilir, multiqueen messor yapıp koloni ilerleten çok az kişi var. İyi şanslar.![]()
49lu multi vardı🙃Anladım bilgiler için teşekkür ederim. Ama ben daha hiç messorlarda multiqueen yapıp koloni ilerleten görmedim.
link vs atabilir misiniz ? cidden hiç denk gelmedim.49lu multi vardı🙃
1,5 dakikalık bir videoyu paylaşmam için bir yöntem veya platform verirseniz özelden veya burada paylaşabilirim.link vs atabilir misiniz ? cidden hiç denk gelmedim.![]()
1,5 dakikalık bir videoyu paylaşmam için bir yöntem veya platform verirseniz özelden veya burada paylaşabilirim.
Kraliçeden koloni olmuş😲49lu multi vardı🙃
Hocam ben genelde taşın altında 6 ila 4 lu Messor Multileri görüyorum bir arada tutsam ne kadar yaşarlar.Kesin değil bu durum. Polygyny kraliçeler dümdüz multi olmuş olur, işçileri varken birlikte koloniyi yönetir birlikte yaşarlar. Oligogyny olmuş kraliçeler ilk işçiler çıkınca veya çıkmaya yakınken ayrılma ihtiyacı duyarlar. Yuvanın farklı noktalarında yaşarlar ve birbirlerini gördüklerinde savaşırlar. Pleometroz olmuş kraliçeler işçiler çıkmaya yakınken veya çıktıktan sonra otorite kavgasına girişip 1 kraliçe hayatta kalana kadar savaşırlar. Bunların polygyny olduğunu sanmam, polygynousa yatkın türler ufaklar genelde.
![]()
Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable
Upload your video in seconds on Streamable. We accept a variety of video formats including MP4, MOV, AVI, and more. It's free, try it now!streamable.com
Buraya yükleyerek paylaşabilirsiniz.
Multiler ayrılınca adapte olmaları çok zorlaşır. Etrafınızda multiye yatkın bir tür olduğunu biliyorsunuz, bulduğunuz messor kraliçeleriyle multi denerseniz başarı şansınız daha yüksek.Hocam ben genelde taşın altında 6 ila 4 lu Messor Multileri görüyorum bir arada tutsam ne kadar yaşarlar.
Yani şöyle diyim bir taşın altında aynı delikten 6 şar 6 şar Messor kraliçesi çıkıyor.![]()
Multiler ayrılınca adapte olmaları çok zorlaşır. Etrafınızda multiye yatkın bir tür olduğunu biliyorsunuz, bulduğunuz messor kraliçeleriyle multi denerseniz başarı şansınız daha yüksek.
Tabii cidden multi bir koloni ise.
İşçileri olan büyük bir koloni değillerse multi olduklarını söyleyemeyiz. Eğer öylelerse uçuştan bulduğunuz kraliçelerle multi deneyin.Yani şöyle diyim bir taşın altında aynı delikten 6 şar 6 şar Messor kraliçesi çıkıyor.
Teşekkür ederimİşçileri olan büyük bir koloni değillerse multi olduklarını söyleyemeyiz. Eğer öylelerse uçuştan bulduğunuz kraliçelerle multi deneyin.