Ne zaman?

karıncagünüğü

Minör
Üye
Componotus cinsi kraliçe bulmak istiyorum. Antalyadayım ne zaman ve ne gibi koşullarda çıkmalıyım. Şimdiye kadar 1 tane yuva gördüm. Nerelere bakmalıyım?

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Componotus cinsi kraliçe bulmak istiyorum. Antalyadayım ne zaman ve ne gibi koşullarda çıkmalıyım. Şimdiye kadar 1 tane yuva gördüm. Nerelere bakmalıyım?
Bu takvim ze yardımcı olur. Uçuş yapmaya başlayınca. Uçan koloninin çevresinde arama yaparsan bulma ihtimalin yüksek. Havanın 20 derece üstü nemin %40 ı aştığı havada arama yapmanı tavsiye ederim. Rüzgarın çok esmemesi lazım.

Mahir-K

Pupa
Üye
İzmirdeyim, dün ve bugün işyerinde Camponotus uçuşu gözlemledim ve eve gelince havuzdan ikisi kanatlı biri kanatsız 3 tane prenses kurtardım. Yuvayı akşam 4 gibi gözlemle hareketlilik varsa uçuş olacaktır…

Ekli dosyalar

• IMG_1824.jpeg
    IMG_1824.jpeg
    87.7 KB · Görüntüleme: 16

karıncagünüğü

Minör
Üye
İzmirdeyim, dün ve bugün işyerinde Camponotus uçuşu gözlemledim ve eve gelince havuzdan ikisi kanatlı biri kanatsız 3 tane prenses kurtardım. Yuvayı akşam 4 gibi gözlemle hareketlilik varsa uçuş olacaktır…
Burda hiç Componotus kolonisi yok ne gibi yerleri tercih ediyorlar?

Mahir-K

Pupa
Üye
Burda hiç Componotus kolonisi yok ne gibi yerleri tercih ediyorlar?
Kaldırım taşlarının arası, ağaç dipleri… önünde kalın toprak birincisi olan yarım santim kadar genişçe bir delik bakın. Camponotuslar gece aktiftir, 5ten sonra çok nadiren dışarı çıkıyorlar, gündüz boş terkedilmiş bir yuva gibi görünür…
Ekteki resimde karıncaların olmadığımı düşünün mutlaka görmüşsünüzdür…

Ekli dosyalar

• IMG_1894.jpeg
    IMG_1894.jpeg
    92.2 KB · Görüntüleme: 9