Ne zaman?

karıncagünüğü

Minör
Üye
Messor cinsi kraliçem ilk işçisini çıkardı. Un kurdu yerine geçici olarak ne verebilirim?

kuzeykarıncabesici

Yumurta
Üye
Ben de messor besliyordum ve aynı şeyi 14-15 yıldır bu işlerle uğraşan kuzenime sormuştum önceden, hemen bir dakika dediğini kopyalayıp yapıştırıyorum

Geçici Besin Seçenekleri​

1. Şekerli Su: Karıncalar için basit bir enerji kaynağıdır. Bir miktar suya az miktarda şeker ekleyerek şekerli su hazırlayabilirsiniz. Küçük bir kapta veya pamuklu bir topun içinde sunabilirsiniz.
  2. Meyve Püresi: Muz veya elma gibi yumuşak meyveleri püre haline getirip vermek, karıncalar için besleyici bir seçenek olabilir. Ancak, bu tür yiyecekleri çok az miktarda vermeye dikkat edin; çürüyebilir.
  3. Dondurulmuş Böcekler: Eğer elinizde dondurulmuş böcekler varsa (örneğin, dondurulmuş kan kurdu), bunları küçük parçalar halinde verebilirsiniz. Protein kaynağı olarak faydalıdır.
  4. Tohumlar: Messor cinsi karıncaların doğal besin kaynaklarından biri tohumlardır. Eğer elinizde uygun boyutlarda (örneğin, ayçekirdeği veya değişik tahıllar) tohumlar varsa, bunları da verebilirsiniz.
  5. Hazır Karınca Yemi: Eğer temin edebiliyorsanız, karıncalar için özel olarak üretilmiş hazır yemleri de kullanabilirsiniz. Bu tür ürünler, karıncaların ihtiyaç duyduğu besin maddelerini dengeli bir şekilde içerir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Tazelik: Verdiğiniz yiyeceklerin taze olduğundan emin olun. Çürüyen veya bozulmuş yiyecekler, karıncalar için zararlı olabilir.
  • Miktar: İlk işçi çıkmış olsa da, yiyecekleri çok fazla vermekten kaçının. Karıncalar, ihtiyaç duydukları kadarını alıp bırakacaklardır.
  • Gözlem: Karıncaların yiyecekleri nasıl aldığını ve tükettiğini gözlemleyin. Eğer bir şeyden hoşlanmıyorlarsa, farklı bir seçenek deneyebilirsiniz.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Messor cinsi kraliçem ilk işçisini çıkardı. Un kurdu yerine geçici olarak ne verebilirim?
Salam,kıyma,yumurta gibi içinde protein barındıran herhangi besin olabilir. Tek dikkat etmen küf oluşturmaması.
Kuş yemi verebilirsin zaten hasatçı karıncalar oldukları için sıkıntı olmayacaktır. O da elinde mevcut değilse ballı ya da şekerli su da verilebilir.
Evet tohum bir yere kadar götürür ama tam protein sağlamaz. Şekerli su ise protein ihtiyacını değil enerji ihtiyacını karşılar.

kuzeykarıncabesici

Yumurta
Üye
m bir yere kadar götürür ama tam
un kurdu veya hamam böceğiyle protein basarsak fazla asker çıkar diye biliyorum yani bu işlere yeni başladım dediklerime güvenmeyin

vallahi bilmiyorum kuzenim yani bu işlerle ilgilendiğini biliyorum diye ona sordum o direk böyle attı ben onu kopyalıp yapıştırdım ama o zaman şimdi nolur nolmaz siz dediğime güvenmeyin yani kuzenim kendi bilgileriylemi yazdı robotlamı yaptı bilmiyorum nolur nolmaz diye yazıyorumm

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
un kurdu veya hamam böceğiyle protein basarsak fazla asker çıkar diye biliyorum yani bu işlere yeni başladım dediklerime güvenmeyin

vallahi bilmiyorum kuzenim yani bu işlerle ilgilendiğini biliyorum diye ona sordum o direk böyle attı ben onu kopyalıp yapıştırdım ama o zaman şimdi nolur nolmaz siz dediğime güvenmeyin yani kuzenim kendi bilgileriylemi yazdı robotlamı yaptı bilmiyorum nolur nolmaz diye yazıyorumm
Evet dedikleriniz doğru ama messorlarda asker karınca yerine major karınca vardır. Un kurdunu outworlde canlı bir şekilde bırakırsanız koloninizde major çıkartma ihtimalini arttırırsınız.

yigitc

Yumurta
Üye
Canlı yemin yoksa, küçük çiğ kıyma parçası, tavuk yada kırmızı et parçaları yada yumurta verebilirsin. Küçük vermen önemli ilk etapa korkabiliyorlar ayrıca çok büyük olursa baş edemeyeceklerini düşünüp hiç bulaşmıyorlar. Ben hepsinden denedim, canlı yem yok iken en çok kıyma yediler. Verdikten sonra en fazla 2 gün dursun. Sonra geri alırsın kalanı. Canlı yem olarak da , buffalo kurdu ve un kurdu denedim. Un kurdunun yüzüne çok bakmıyorlar, buffalo kurdunu yok ediyorlar.