A4 kağıdı yerine karanlık yapabilecek bir kılıf geçirin daha iyi olur. Sürekli açıp baktığınız için yumurtlamak zaten. 2 hafta fln hiç kontrol dahi etmeyinGeçenlerde messor kraliçesi bulmuştum test tüpünün etrafını a4 kağıdıyla sarıp dolabın içine koydum ama ne zaman açıp baksam sürekli aynı yerinde hareketsiz duruyo ne zaman yumurtlar yardımcı olur musunuz
Peki messorlar ne kadar süre içinde yumurtlarA4 kağıdı yerine karanlık yapabilecek bir kılıf geçirin daha iyi olur. Sürekli açıp baktığınız için yumurtlamak zaten. 2 hafta fln hiç kontrol dahi etmeyin
Ama ben bulalı nerdeyse 1 hafta olucak ve hala yumurtlamadıDoğru şarltlar altında 9 12 saatte yumurtlar dış etkenler ve kraliçenin farklılığı uzatır bu süreyi
Kis uykusuna girmiş kış uykusuna yatirinAma ben bulalı nerdeyse 1 hafta olucak ve hala yumurtlamadı
Kış uykusuna nasıl yatırılıyoKis uykusuna girmiş kış uykusuna yatirin
ben 1 kasımda kış uykusuna yatırıp aralık sonu ocak başı uyandırcam sen daha uzun tutabilirisn kış uykusuna yatırmak için soğuk bir alan lazım 4-7 derce iyidir kış uykusu için ben önce cam kenarına koyup test tüpü derecesi düşünce dolaba koycam dolap derecesi 4 yani ben böyle yapıyorum.Kış uykusuna nasıl yatırılıyo
ben cover için tuvalet kağıdı kartonundan yapmıştımA4 kağıdı yerine karanlık yapabilecek bir kılıf geçirin daha iyi olur. Sürekli açıp baktığınız için yumurtlamak zaten. 2 hafta fln hiç kontrol dahi etmeyin
Evet kullanılabilirben cover için tuvalet kağıdı kartonundan yapmıştım
kış uykusuna yatmaması için sıcak bir yerde tutman gerekli.Daha yeni buldum zaten biraz çoğalsınlar istiyorum bidahaki sezon yatırırım
Yatmaması için ne yapmalıyım
ısıtıcı ped kullana bilirisn veya benim yaptıpım bir kutunun içine pamuk koydum tabanına ve yan duvarlaına kutunun kağaına 8 tane delik açtim ve kutunun üstüne kullanmadığım bir elbise ile örtüm kutu içi sıcaklık 17 ila 19 derece arası oynuyor ve baya canlı şuan 2 tane yumurtası var bu ay sonu doğmasını planlıyorum. ilk takviyeyi tohum ile yapcam çünkü birden hızlı büyümesini istemiyorum yavaş yavaş büyüsün koloni ama işçiler çıktıkdan 1 ay sonra mikro un kurdu alcam 3 hafatda veya 2 haftada bir canlı yem vercem böyle orta ve az derce hızda ürüyor çok hızlı büyümesini istiyorsan canlı yem takviyesi arttır.kış uykusuna yatmaması için sıcak bir yerde tutman gerekli.
Senin dediğin gibi kutunun tabanına ve yanlarına pamuk koydum üst kısmına da birsürü delik açtım kraliçe 2 gündür içinde şuan .ısıtıcı ped kullana bilirisn veya benim yaptıpım bir kutunun içine pamuk koydum tabanına ve yan duvarlaına kutunun kağaına 8 tane delik açtim ve kutunun üstüne kullanmadığım bir elbise ile örtüm kutu içi sıcaklık 17 ila 19 derece arası oynuyor ve baya canlı şuan 2 tane yumurtası var bu ay sonu doğmasını planlıyorum. ilk takviyeyi tohum ile yapcam çünkü birden hızlı büyümesini istemiyorum yavaş yavaş büyüsün koloni ama işçiler çıktıkdan 1 ay sonra mikro un kurdu alcam 3 hafatda veya 2 haftada bir canlı yem vercem böyle orta ve az derce hızda ürüyor çok hızlı büyümesini istiyorsan canlı yem takviyesi arttır.
ben pamuk koydum knk talaş tam bilmiyorum ama dolabın içine atarsan üstünede bişey örtersen otomatik 15-17 derce oluyorSenin dediğin gibi kutunun tabanına ve yanlarına pamuk koydum üst kısmına da birsürü delik açtım kraliçe 2 gündür içinde şuan .
Az önce talaş aldım. pamuk yerine talaş koysam daha sıcak tutar mı yoksa pamuk daha mı iyi