Ne zaman yumurtlar ?

Yusuf_d

Yumurta
Üye
Geçenlerde messor kraliçesi bulmuştum test tüpünün etrafını a4 kağıdıyla sarıp dolabın içine koydum ama ne zaman açıp baksam sürekli aynı yerinde hareketsiz duruyo ne zaman yumurtlar yardımcı olur musunuz

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Geçenlerde messor kraliçesi bulmuştum test tüpünün etrafını a4 kağıdıyla sarıp dolabın içine koydum ama ne zaman açıp baksam sürekli aynı yerinde hareketsiz duruyo ne zaman yumurtlar yardımcı olur musunuz
A4 kağıdı yerine karanlık yapabilecek bir kılıf geçirin daha iyi olur. Sürekli açıp baktığınız için yumurtlamak zaten. 2 hafta fln hiç kontrol dahi etmeyin

Yusuf_d

Yumurta
Üye
A4 kağıdı yerine karanlık yapabilecek bir kılıf geçirin daha iyi olur. Sürekli açıp baktığınız için yumurtlamak zaten. 2 hafta fln hiç kontrol dahi etmeyin
Peki messorlar ne kadar süre içinde yumurtlar

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Doğru şarltlar altında 9 12 saatte yumurtlar dış etkenler ve kraliçenin farklılığı uzatır bu süreyi

BaranNS

Yumurta
Üye
Kış uykusuna nasıl yatırılıyo
ben 1 kasımda kış uykusuna yatırıp aralık sonu ocak başı uyandırcam sen daha uzun tutabilirisn kış uykusuna yatırmak için soğuk bir alan lazım 4-7 derce iyidir kış uykusu için ben önce cam kenarına koyup test tüpü derecesi düşünce dolaba koycam dolap derecesi 4 yani ben böyle yapıyorum.

efe1320

Yumurta
Üye
ben cover için tuvalet kağıdı kartonundan yapmıştım

Yusuf_d

Yumurta
Üye
Uzattım biraz farkındayım ama kış uykusuna yatırmak istemiyorum yatırmasam olur mu

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
yatırmasan olur ama üreme hızında düşüşler meydana gelebilir sonraki sezonda

Yusuf_d

Yumurta
Üye
Daha yeni buldum zaten biraz çoğalsınlar istiyorum bidahaki sezon yatırırım

Yatmaması için ne yapmalıyım

BaranNS

Yumurta
Üye
kış uykusuna yatmaması için sıcak bir yerde tutman gerekli.
ısıtıcı ped kullana bilirisn veya benim yaptıpım bir kutunun içine pamuk koydum tabanına ve yan duvarlaına kutunun kağaına 8 tane delik açtim ve kutunun üstüne kullanmadığım bir elbise ile örtüm kutu içi sıcaklık 17 ila 19 derece arası oynuyor ve baya canlı şuan 2 tane yumurtası var bu ay sonu doğmasını planlıyorum. ilk takviyeyi tohum ile yapcam çünkü birden hızlı büyümesini istemiyorum yavaş yavaş büyüsün koloni ama işçiler çıktıkdan 1 ay sonra mikro un kurdu alcam 3 hafatda veya 2 haftada bir canlı yem vercem böyle orta ve az derce hızda ürüyor çok hızlı büyümesini istiyorsan canlı yem takviyesi arttır.

Yusuf_d

Yumurta
Üye
ısıtıcı ped kullana bilirisn veya benim yaptıpım bir kutunun içine pamuk koydum tabanına ve yan duvarlaına kutunun kağaına 8 tane delik açtim ve kutunun üstüne kullanmadığım bir elbise ile örtüm kutu içi sıcaklık 17 ila 19 derece arası oynuyor ve baya canlı şuan 2 tane yumurtası var bu ay sonu doğmasını planlıyorum. ilk takviyeyi tohum ile yapcam çünkü birden hızlı büyümesini istemiyorum yavaş yavaş büyüsün koloni ama işçiler çıktıkdan 1 ay sonra mikro un kurdu alcam 3 hafatda veya 2 haftada bir canlı yem vercem böyle orta ve az derce hızda ürüyor çok hızlı büyümesini istiyorsan canlı yem takviyesi arttır.
Senin dediğin gibi kutunun tabanına ve yanlarına pamuk koydum üst kısmına da birsürü delik açtım kraliçe 2 gündür içinde şuan .

Az önce talaş aldım. pamuk yerine talaş koysam daha sıcak tutar mı yoksa pamuk daha mı iyi

BaranNS

Yumurta
Üye
Senin dediğin gibi kutunun tabanına ve yanlarına pamuk koydum üst kısmına da birsürü delik açtım kraliçe 2 gündür içinde şuan .

Az önce talaş aldım. pamuk yerine talaş koysam daha sıcak tutar mı yoksa pamuk daha mı iyi
ben pamuk koydum knk talaş tam bilmiyorum ama dolabın içine atarsan üstünede bişey örtersen otomatik 15-17 derce oluyor