Merhabalar, eğer şanslıysanız evinizin içinde bile bulabilirsiniz. Şanssızsanız, belki yıllarca bile bulamayabilirsiniz. Yağmur yağan akşamın sabahında bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Adana’da yaşıyorum, bugün akşam yağmur yağdı. Messor kraliçesini ne zaman bulabilirim?
Genelde yağmurdan önce veya yağmurdan bir süre sonra uçuş yapıyorlar. Tabii rüzgâr, sıcaklık ve nem gibi faktörler de etkili. Bu konuda kesin bir şey söylemek zor, sadece varsayımda bulunabiliriz.Adana’da yaşıyorum, bugün akşam yağmur yağdı. Messor kraliçesini ne zaman bulabilirim?
Nerelere bakmamı önerirsiniz?Hava durumunuza baktım, sabah 9 ile öğlen 12 arası çok uygun. Şansınız çok yüksek, aramanızı öneririm.
Kendi deneyimlerime dayanarak %45–%70 nem oranında, sıcaklık 25–30 derece arası olduğunda ve rüzgâr 20 km’nin altında olunca genelde uçuş oluyor. En azından kraliçe karıncalarımı ben bu şekilde buldum.Nerelere bakmamı önerirsiniz?
Düzlük alanların kenarlarında bulunur genelde. Yinede şans üstünüze bile gelebilir.Nerelere bakmamı önerirsiniz?