Ne yerler?

AhmetERL

Yumurta
Üye
Merhaba, bu hobiyle daha yeni bir kaç gündür falan meraklandım ve biraz araştırmaya çalışıyorum. Daha kraliçe bulamadım yada bulsam da koymak için bir deney tüpüm yok ama bulduğum ve yaptığım zaman, kraliçe karınca ilk işçilerini çıkarttıktan sonra protein için besleme yapmam gerekiyor ama neyle yapabilirim bilmiyorum. Un kurdu veya sinek falan diyorlar ama bunları bulamadığım zaman ekmek kırıntıları versem olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Pupa
Üye
Merhaba, bu hobiyle daha yeni bir kaç gündür falan meraklandım ve biraz araştırmaya çalışıyorum. Daha kraliçe bulamadım yada bulsam da koymak için bir deney tüpüm yok ama bulduğum ve yaptığım zaman, kraliçe karınca ilk işçilerini çıkarttıktan sonra protein için besleme yapmam gerekiyor ama neyle yapabilirim bilmiyorum. Un kurdu veya sinek falan diyorlar ama bunları bulamadığım zaman ekmek kırıntıları versem olur mu?
Ekmek kabul etmezler. Genelde en sık kullanılan protein kaynağı un kurdudur. Bulamazsanız salam, sosis, yumurta vb. protein ağırlıklı besinlerle bekleyebilirsiniz. Ama unutmayın ki canlı yem olmadan koloni kurarsanız, koloni belirli bir seviyeye kadar büyür ve sağlıklı gelişimleri olmaz. Özellikle protein ağırlıklı beslenen bir koloniniz varsa, örneğin Formica gibi, bu koloniyi salam ve sosis gibi besinlerle ilerletmeniz neredeyse imkânsızdır.