Ne yapmalıyım?

schuderia

Yumurta
Üye
Dün bulduğum Camponotus kraliçesi tüpün girişindeki pamukları koparıyor ve kaçmaya çalışıyordu. Tüpün içindeki pamuğu yeterince ittirmediğim için ıslanmamış galiba bu yüzden yeni tüpe transfer etmeye çalışıyorum ama kraliçe hiç hareket etmiyor. Erken bi transferin strese sokacağının farkındayım ama eğer şu anki tüpte nem problemi varsa bu da sıkıntı olacaktır. Hobide yeniyim ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kağan77

Yumurta
Üye
Dün bulduğum Camponotus kraliçesi tüpün girişindeki pamukları koparıyor ve kaçmaya çalışıyordu. Tüpün içindeki pamuğu yeterince ittirmediğim için ıslanmamış galiba bu yüzden yeni tüpe transfer etmeye çalışıyorum ama kraliçe hiç hareket etmiyor. Erken bi transferin strese sokacağının farkındayım ama eğer şu anki tüpte nem problemi varsa bu da sıkıntı olacaktır. Hobide yeniyim ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Hayır dostum zaten yeni kraliçelerde pamuk koparma var tavsiyem transfer etmeden karanlık bir köşeye kendi haline bırakman ayrıca su tarafındaki pamuk kuru bile olsa o çekiştirip nemini sağlıyor.

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Su kısmında ki pamuğu ucu ıslanana kadar dikkatli bir şekilde ittirin. Aynı şekilde giriş pamuğunuda içeri doğru ittirin ve kraliçeye dar bir alan sağlayın, pamuk koparması kesilecektir.