Ne yapmalıyım?

halil123

Yumurta
Üye
merhaba forumda bir süreliğine yoktum tatilden dönüşte arabadan inerken 1 adet messor kraliçesi buldum o sevinçle ayakkabı kutusunun içine koydum eve giderkende birkaç adet görünce uçuş olduğunu anladım hemen şırınga alıp 5 tane aldım 1 2 hafta yumurtlamayınca bir süre besleyip buzdolabında 5 derecede kış uykusuna yatırdım 12 hafta sonra babaannem onları dolaptan almış (biraz sarsarak) bende bir daha yatırmaya karar verdim ve yine beslemeye başladım (günde 2 kez bakıyordum)zaten kış uykusuna yatıracağım için stresi çok önemsemiyordum ve kraliçelerimden 3 tanesi yumurtladı nasıl oldu bilmiyorum şimdi ne yapmalıyım kış olduğu için yumurtalar gelişmez mi yoksa bekliyim mi ve böyle bir şey olabilir mi(günde iki kez bakarken ve günde bir kez yemek veriyordum yani sarsıyordum) lütfen cevaplayın not: yumurta olduğundan eminim

untitle

Yumurta
Üye
Yumurta yapmayan kraliçeleri kış uykusuna, yumurtlayan kraliçeleri ise 25° olan bir yere -ısıtıcı ped ile olabilir- alın.

halil123

Yumurta
Üye
Bu arada bir yanlışlık olmuş ben 12 hafta demişim o 1-2 hafta arası olacaktı ama cevabınız için sağolun

halil123

Yumurta
Üye
birde forumda kışın yumurtlayan kraliçelerin yumurtalarının büyümediği birkaç konu var

lordqne

Larva
Üye
birde forumda kışın yumurtlayan kraliçelerin yumurtalarının büyümediği birkaç konu var
Benim de kolonilerim iki ay boyunca yumurta gelişimini yavaşlattı ve durma noktasına geldi bende peteğin üstüne sabit 28 derece olacak şekilde ısı yı ayarladım bir iki hafta içinde pupa aldım yani sorun olmaz sadece verim düşüklüğüyle karşılaşabilirsiniz kıy uykusanada yatırdığımız için sorun olmaz çok.