Ne yapmalıyım?

Kutluhan

Yumurta
Üye
Şuan messor kolonimin 4 işçisi, birçok da yumurtası bulunuyor. İçine biraz mısır tohumu ile kuş tohumu ekledim. Elimde canlı yem yok, o yüzden alternatif olarak protein alabilecekleri bir besin arıyorum, hem bunun için hem de tüpte bir sorun varmı diye bu konuyu açtım. Şimdiden teşekkürler, dosyalar altta (kraliçenin altında birçok tohum var.
17171605786251226375259872194367.jpg17171606178274449079138298286149.jpg

emin_kaya94

Yumurta
Üye
Protein olarak yumurta beyazı verebilirsiniz, protein oranı yüksek yemler var nijer tohumu mesela ben kendi kolonilerime veriyorum bayılıyorlar. Messorlara ilk başlarda pek lazım değil protein ama canlı yem edinmenizi şiddetle tavsiye ederim.

egew14

Yumurta
Üye
Şuan messor kolonimin 4 işçisi, birçok da yumurtası bulunuyor. İçine biraz mısır tohumu ile kuş tohumu ekledim. Elimde canlı yem yok, o yüzden alternatif olarak protein alabilecekleri bir besin arıyorum, hem bunun için hem de tüpte bir sorun varmı diye bu konuyu açtım. Şimdiden teşekkürler, dosyalar altta (kraliçenin altında birçok tohum var.
Ekli dosyayı görüntüle 36504Ekli dosyayı görüntüle 36505
Yumurta beyazı, balık yemi, kedi maması,(kıyma verdiğini söyleyenler var şahsen hiç denemedim isterseniz deneyebilirsiniz.) Ama 2 konuya değineceğim birincisi proteinsiz kaldıklarını düşünüp işlenmiş et(sosis, salam vb.) vermeyin. İkincisi, karışık tohum alıp nijer tohumuda ekleyip verebilirsin bu kolonini şimdilik çok rahat götürür ama mutlaka canlı yem almanı tavsiye ederim.

DONT

Pupa
Üye
Yumurta beyazı, balık yemi, kedi maması,(kıyma verdiğini söyleyenler var şahsen hiç denemedim isterseniz deneyebilirsiniz.) Ama 2 konuya değineceğim birincisi proteinsiz kaldıklarını düşünüp işlenmiş et(sosis, salam vb.) vermeyin. İkincisi, karışık tohum alıp nijer tohumuda ekleyip verebilirsin bu kolonini şimdilik çok rahat götürür ama mutlaka canlı yem almanı tavsiye ederim.
Kedi değilde köpek mamasının daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü protein miktarı daha fazla köpek mamalarında egew14 ünde dediği gibi yumurta beyazı verebilirsin sucuk,sosis,salam gibi yiyeceklerde katkı maddeleri fazla oluyo kim ne der bilmiyorum ama ben vermiyorum

Mahmutbaba

Larva
Üye
Knk naptın o işçiler nanitic işçi o kuş yemleriyle mısırı kıramaz kuş yemini kırarak ver istiyorsan yada badem ceviz gibi yumuşak kuru yemişler ver tohumlar ver

Kutluhan

Yumurta
Üye
Knk naptın o işçiler nanitic işçi o kuş yemleriyle mısırı kıramaz kuş yemini kırarak ver istiyorsan yada badem ceviz gibi yumuşak kuru yemişler ver tohumlar ver
Hocam, şuan koyduğum kuş yemlerinin hepsi ikiye ayrılmış durumda. Yani gözlemlediğim kadarıyla kırıyorlar, fakat dediğiniz gibi mısır tohumunu kırmakta zorlansalar da yinede yavaş yavaş eşelemeye başlamışlar, bu arada hepinize tavsiyeleri için teşekkür ederim.