Ne yapacağımı bilmiyorum!

Bugra_mbb

Yumurta
Üye
2 mayıs civarı bulduğum messor kraliçeme ilk 2-3 ay özenle baktım ilk işçisini çıkardım fakat sonra yanlış besleme ve transferler sonucunda kolonim gelişmedi ve yaklaşık bu vakitlere kadar üreme olmadı.Geçen gün acele evden çıkarken ufak bi peynir koyim dedim tüpe yanlışlıkla tek işçisini de ezdim.Şimdi tek başına kraliçem duruyor daha üniversitemin olduğu yere götüreceğim yozgata.Size sorum şu un kurdu olmadan kendi imkanlarımla kraliçeyi nasıl beslerim bi ufak beslenme programı anlatır mısınız? Ve buradan tekrar eski haline gelebilir mi?

Bugra_mbb

Yumurta
Üye
1-keten tohumu olur mu
2-en uygun tohum hangisi (en besleyici)
3-tohumla beslediğim zaman çoğalma gözlemlemedim sadece tohum olmuyor galiba

ALFA18

Pupa
Üye
Muhabbet kuşu yemi ve çim tohumu verebilirsiniz messorlara hep içinde tohum olması lazım

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
1-keten tohumu olur mu
2-en uygun tohum hangisi (en besleyici)
3-tohumla beslediğim zaman çoğalma gözlemlemedim sadece tohum olmuyor galiba
Tohumla gelişim daha yavaş olur bu konu işini görür.

Bugra_mbb

Yumurta
Üye
öncelik olarak sıralar mısınız? şekerli su, protein ve tohumu.Şuan bir işçisi öldü ve stres altında ama yine de yumurtlamış.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
öncelik olarak sıralar mısınız? şekerli su, protein ve tohumu.Şuan bir işçisi öldü ve stres altında ama yine de yumurtlamış.
protein önemlidir tohumda protein denilebilir fakat kraliçe tek başına tohumu tüketeciğini sanmam. Kısaca proteinde önemlidir şekerli suda fakat messor olduğu için öncelik protein.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Messorları alternatif besin kaynaklarıyla yani haşlanmış yumurta sarını veya beyazını salam sucuk gibi yiyecekleri verebilirsin ben böyle yapıyorum un kurdum yok ama diğer cinslerde un kurdu kesin kullanmalısın

Muhammet18

Pupa
Üye
Dostum ben bunu yaşadim ve m ben normalde de yaptığım gibi salam verdim çoğu messor salam ve kıyma seviyor ama kıymayı daha çok sever ve aynı zmnda kıymadan sonra şekerli su vermelisin ki enerjisini düzeltsin yani sırayla

1)protein

2)enerji

3)no stres

İyi hobiler 😄😄😄

Bugra_mbb

Yumurta
Üye
çok teşekkür ederim motivem yerine geldi elimden geldiğince iyi bakmaya çalışacağım

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Sadeece 1 işçi çıkardıysa yeni işçi çıkaracak kadar besini vardır temiz şehirden uzak yerde bulduğun böcekleri dondurup verebilirsin veya 100 adet un kurdu alıp dondurabilirsin