Ne tür yem verebilirim

Levi

Yumurta
Üye
Yeni başlayacağım yavruladiktan sonra canlı yem veremem protein olarak ne verebilirim ailem canlı yeme karşı sadece yumurta beyazı ve şekerli su ile beslesem sorun olurmu başlangıç olarak massor olurmu

BaranNS

Yumurta
Üye
Yeni başlayacağım yavruladiktan sonra canlı yem veremem protein olarak ne verebilirim ailem canlı yeme karşı sadece yumurta beyazı ve şekerli su ile beslesem sorun olurmu başlangıç olarak massor olurmu
Canlı yem daha iyi olur eğer ki hiç ama hiç olmuyorsa messorlar bildiğim gibi hassaci karınca işciler çıkınca çok vermediginiz sürece arada kuş tohumu da verebilirsiniz karınca çiftliğim videosunda öyle yapıyordu tuğkan abi ama Ares daha bilgili ona sorsan daha iyi olur bilgi alman için.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Messor olabilir, ama streslidir durmadan açıp bakarsanız başarılı bir koloni kuramaz. Messorlar tqm hasatçıdır tohumlarlada besleyebilirsiniz ara sıra yumurta beyazi kıyma vb. verilebilir ama dikkat edin bu (tohum hariç) yiyecekler bakteri ve miteların bir numarqlı öğünüdür. İyi hobiler.

Levi

Yumurta
Üye
Messor olabilir, ama streslidir durmadan açıp bakarsanız başarılı bir koloni kuramaz. Messorlar tqm hasatçıdır tohumlarlada besleyebilirsiniz ara sıra yumurta beyazi kıyma vb. verilebilir ama dikkat edin bu (tohum hariç) yiyecekler bakteri ve miteların bir numarqlı öğünüdür. İyi hobiler
Tüm tohumlar olur mu

Son düzenleme:

Levi

Yumurta
Üye
Karpuz çekirdeği fln olur mu

Son düzenleme:

BaranNS

Yumurta
Üye
Tugkan abi 3 günde 1 yemleme yapın diyordu
Evet ben ayda 1 kere kuş yemi vericem onu demek istedim bundan önceki 1 kolonim vardı hiç bilgim yoktu canlı yem hızlı büymelerine sağlıyor ve sağlıklı oluyorlar her gün yeni bir bilgi öğrenip gelişcez

BaranNS

Yumurta
Üye
Yani kısaca kuş yemi karıncalar kırar ama sen yinede (yemlerin kabuklarını kırarak verebilirisn daha iyi olur) keten tohumu da bir alternatif kıyma gibi proteinli şeyler olabilir ama tavsiye etmiyorum çünkü bakteri olma ihtimali çok yüksek.

Levi

Yumurta
Üye
Evet ben ayda 1 kere kuş yemi vericem onu demek istedim bundan önceki 1 kolonim vardı hiç bilgim yoktu canlı yem hızlı büymelerine sağlıyor ve sağlıklı oluyorlar her gün yeni bir bilgi öğrenip gelişcez
Full yumurta beyazı versem ne olur

celilcem

Nanitik
Üye
Messor beslersiniz bu besleme şeklinde ama koloni yavaş ilerler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tüm soru ve bilgilere ithafen yazıyım.
Karıncaların abdomen büyüklüğüne ve şişkinliğine göre besleme yapılır.
Kabuğunu kırmadan versek onlar kırıyor diye biliyorum yanlış bilgimi acaba ?
İlk işçiler nanitik olduğu için kıramayabiliyor.
Yavruladiktan sonra derken yumurta verdiği zamanı kastediyordanız beslenmeniz gerekmiyor. İşçiler çıktıktan sonra beslemeye başlamanız gerekiyor.
Tüm tohumlar olur mu
Çoğunlukla evet olur.
Full yumurta beyazı versem ne olur
Mite, küf ve bakteri oluşumuna sebep olur. Koloni bir süre sonra yemekten vazgeçer.
Bir şekilde canlı yem edinmeniz gerekiyor

Levi

Yumurta
Üye
Tüm soru ve bilgilere ithafen yazıyım.

Karıncaların abdomen büyüklüğüne ve şişkinliğine göre besleme yapılır.

İlk işçiler nanitik olduğu için kıramayabiliyor.

Yavruladiktan sonra derken yumurta verdiği zamanı kastediyordanız beslenmeniz gerekmiyor. İşçiler çıktıktan sonra beslemeye başlamanız gerekiyor.

Çoğunlukla evet olur.

Mite, küf ve bakteri oluşumuna sebep olur. Koloni bir süre sonra yemekten vazgeçer.
Bir şekilde canlı yem edinmeniz gerekiyor
Canlı yem olmadan bu hobi olmaz mı