Ne sıklıkla beslenmeli?

umuTuna

Yumurta
Üye
Mehaba, 10 işçilik bir campotonus kolonim var ve sayıları uzun süredir artmıyor. 5-10 tane yumurtası var kraliçenin. Haftada 1-2 kez prıtein takviyesi yapıyorum. Şekerli suyu 3 günde bir pamuğa bansırıp veriyorum. sizce beslemede bir sıkıntı mı var?

yagizhan

Yumurta
Üye
campotonus çok hızlı büyüyen bir tür değil kış uykusunada yatırmadıysanız doğal olarak yavaş hareketler görülebilir beslemeye gelecek olursak ben 3 günde bir protein 1 haftada bir şekerli su veriyorum fakat pek yanlış bir besleme gibi gözükmüyor

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
3 güne bir rahatsız ediyorsanız yavaş gelişmesi normal daha aza indirebilirsiniz çok kalabalık ve yüksek ihtiyacı olan bi koloni değil

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Koloniniz kış uykusuna hazırlanıyor olabilir. Ilıman iklimlerde yaşayan tüm  Camponotus'lar kış uykusuna ihtiyaç duyarlar ancak ne zaman duyacakları esaret altında belirli değildir. Koloni bireylerinin hareketlerinde azalma, yumurtaların tamamını larva evresine kadar yetiştirme, yumurtaları geliştirmeme gibi durumlar koloninin kış uykusuna hazırlandığını ve kış uykusuna yatırılması gerektiği anlamına gelir. Bunları gözlemliyorsanız koloninizi Nisan'a kadar, hatta Mayıs'a kadar kış uykusuna yatırınız.

umuTuna

Yumurta
Üye
Koloniniz kış uykusuna hazırlanıyor olabilir. Ilıman iklimlerde yaşayan tüm  Camponotus'lar kış uykusuna ihtiyaç duyarlar ancak ne zaman duyacakları esaret altında belirli değildir. Koloni bireylerinin hareketlerinde azalma, yumurtaların tamamını larva evresine kadar yetiştirme, yumurtaları geliştirmeme gibi durumlar koloninin kış uykusuna hazırlandığını ve kış uykusuna yatırılması gerektiği anlamına gelir. Bunları gözlemliyorsanız koloninizi Nisan'a kadar, hatta Mayıs'a kadar kış uykusuna yatırınız.
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Benim yaşadığım bölge trakya yani karasal iklim olarak geçiyor o yüzden bu senelik kış uykusuna yatırmamaya karar vermiştim. Peki şu an yatırmak istesem geç olur mu?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Benim yaşadığım bölge trakya yani karasal iklim olarak geçiyor o yüzden bu senelik kış uykusuna yatırmamaya karar vermiştim. Peki şu an yatırmak istesem geç olur mu?
Öncelikle belirleyici iklim türleri ikiye ayrılıyor. Ilıman ve Tropikal iklimler. Siz yazı ve kışı ekstrem sıcaklıklara maruz kalan bir karınca besliyorsunuz. Sizin karıncanızın aksine tropikal Camponotuslar kış uykusuna ihtiyaç duymaz, çünkü yaşadıkları coğrafya da kışı çetin geçirmezler. Yani yatırmalısınız ancak koloni ne zaman kış uykusu alametleri verirse o zaman yatırmalısınız, yaz kış fark etmez. Koloniniz kış uykusuna hazırlanıyorsa kış uykusuna yatırınız, geç olmaz.