Ne ile beslemeliyim

kağan77

Larva
Üye
Arkadaşlar dün messor kraliçesi buldum ve ilk kraliçem olduğu için gerçekten çok heyecanlıyım ama bugün heyecanımı bir kenara bırakıp kraliçenin tüpünü hazırladım ve karanlık bir ortama bıraktım. Peki arkadaşlar kraliçenin yumurtlama döneminde hiç besin ihtiyacı olmayacak mı yani şekerli su veya sokaktan bulduğum bir parça solucan vereyim mi?

ahmt

Pupa
Üye
Selam,
Messorlar claustral türlerdendir; yani ilk işçi çıkana kadar dışarıdan besine ihtiyaç duymazlar. İlk işçi çıktıktan sonra da, doğadan yakalanan böceklerle besleme yapmak doğru değildir. Çünkü bu tür böceklerde ilaç kalıntıları veya parazit bulunma riski oldukça yüksektir. Bu durum koloniye zarar verebilir ve geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden en sağlıklı yöntem,canlı yem edinmek olacaktır.

kağan77

Larva
Üye
Selam,
Messorlar claustral türlerdendir; yani ilk işçi çıkana kadar dışarıdan besine ihtiyaç duymazlar. İlk işçi çıktıktan sonra da, doğadan yakalanan böceklerle besleme yapmak doğru değildir. Çünkü bu tür böceklerde ilaç kalıntıları veya parazit bulunma riski oldukça yüksektir. Bu durum koloniye zarar verebilir ve geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden en sağlıklı yöntem,canlı yem edinmek olacaktır.
canlı yem konusunda tuğkan abi(elraenn) videosunda doğadan bulduğunuz kara sinek solucan gibi canlılardan küçük parçalar verebilirsiniz diyordu.İnternetten canlı yem istemek istemiyorum sizce nasıl bi çözüm bulabilirim

SıslYahya

Pupa
Üye
canlı yem konusunda tuğkan abi(elraenn) videosunda doğadan bulduğunuz kara sinek solucan gibi canlılardan küçük parçalar verebilirsiniz diyordu.İnternetten canlı yem istemek istemiyorum sizce nasıl bi çözüm bulabilirim
messorlar hasatçı karıncalardır kuş yemide verebilirsiniz ama canlı yem konusunda çok fazla bir bilgim yok.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Canlı yem zorunlu değil ama söylediğiniz alternatif besinler sağlıklı değil. Bunların yerine evde kıyma, yumurta beyazı gibi yiyecekleri haşlayıp verebilirsiniz.

ahmt

Pupa
Üye
Karınca Çiftliğim kanalındaki bilgilerden bazıları yanlış olabiliyor. Dediğim gibi, risk yüksek; yani her böcekte olacak diye bir şey yok ama en iyisi böyle bir riski hiç almamaktır. Geçici olarak yumurta beyazı/sarısı, kıyma gibi besinler verebilirsiniz. Ancak en sağlıklısı, yine de bir canlı yem edinmek olacaktır. Son çare olarak, şehirden uzak bir yerde topladığınız böceği önce dondurup, sonra verebilirsiniz.