Nasıl olmalı?

mehmetha4manci

Pupa
Üye
Selam, bende erkek adult bi mantis var, ona disi arıyorum. Dişiler erkeği yiyor diye duydum, onu nasıl engelleyebilirim? Ve çiftleştirme nasıl olmalı? Bilgili kişiler anlatabilir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

emre9293

Pupa
Üye
Selam, bende erkek adult bi mantis var, ona disi arıyorum. Dişiler erkeği yiyor diye duydum, onu nasıl engelleyebilirim? Ve çiftleştirme nasıl olmalı? Bilgili kişiler anlatabilir mi?
Dişinin çiftleşme öncesi iyi beslenmesi lazım.
Çiftleşirken gözlemleyip dişi agresifleştiğinde müdahale etmen gerekiyor.
Erkeği dişinin önüne değil arkasına koyman gerekiyor.
Çiftleşme biter bitmez ikisini ayırman gerekiyor.
Çiftleşme sırasında dişiye yiyecek vererek dikkatini dağıtabilirsin.

mehmetha4manci

Pupa
Üye
Dişinin çiftleşme öncesi iyi beslenmesi lazım.
Çiftleşirken gözlemleyip dişi agresifleştiğinde müdahale etmen gerekiyor.
Erkeği dişinin önüne değil arkasına koyman gerekiyor.
Çiftleşme biter bitmez ikisini ayırman gerekiyor.
Çiftleşme sırasında dişiye yiyecek vererek dikkatini dağıtabilirsin.
Peki çiftleşmeyi sorunsuz tamamladılar. Disi nezaman yumurtlar? Yumurtaları disiden ayırmalımıyım? Ve nemi artırmayı azaltmalimiyim? Ve yumurta ortalama olarak ne zaman çatlar?

Ve ayrıca bendeki mantis religosa türü religosalar yeşil ve beyaz renkli olabiliyor bendeki beyaz yeşil renkli olsa olurmu?

emre9293

Pupa
Üye
Peki çiftleşmeyi sorunsuz tamamladılar. Disi nezaman yumurtlar? Yumurtaları disiden ayırmalımıyım? Ve nemi artırmayı azaltmalimiyim? Ve yumurta ortalama olarak ne zaman çatlar?
Nemli olması gerekir yoksa yumurtalar kurur.
Dişiyi yumurtaların olduğu yerden başka bir teraryuma almalısın yumurtaları alırken zarar verme ihtimalin var ve dişi yumurtalar için en uygun yeri seçeceğinden başka teraryumdaki koyduğun alan uygun olmayabilir.
Dişi yumurtaları çok çok aç kalmadıkça yemez ama çıkan mantisleri yer o yüzden ayırmak gerekir.
Diğer sorular türe, bireye, ortam şartlarına göre değişir.

mehmetha4manci

Pupa
Üye

Ve ayrıca bendeki mantis religosa türü religosalar yeşil ve beyaz renkli olabiliyor bendeki beyaz yeşil renkli olsa olurmu?
Burada sonradan yazdığım hakkında ne düşünüyorsunuz?

emre9293

Pupa
Üye

Renkleri önemli değil

emre9293

Pupa
Üye
Bu konuyada göz atabilirsiniz.