Nasıl kraliçe bulabilirim?

Uzun zamandır kraliçe arıyorum. Hatta her gün dışarı çıkıp düzlük alanları inceliyorum. Az otların olduğu ve az da nemli olan yerlere bakıyorum ama bir türlü kraliçe bulamadım. Gördüklerimin ve kraliçe sandıklarımın hepsi ya majör ya da işçi (bayağı beslenmiş, abdomeni büyük olanlar, bu yüzden kraliçe sanmışım) çıktı. Yaz mevsiminde olduğumuz için kraliçe uçuşlarının çok olduğunu duymuştum. Bu doğru mu? Ya da hangi saatlerde, nerelerde aramalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Koloni kurmak için her şeyim hazır, test tüpü, formikaryum falan… Ama bir tek kraliçem yok.

Nesimi

Yumurta
Üye
Kraliçe bulmak tamamen şansına bağlı. Yazın birçok karınca türünün uçuşu olur günün her saatinde bulma ihtimalin var. Park gibi yerlerin olduğu yerlerde ararsan bulma ihtimalin daha yüksek olacaktır.

Bende de aynı durum var karınca aramak için gezindiğimde karşıma hiç çıkmıyor. Karınca aramadığım zamanlar karınca buluyorum. Tamamen şans.

thewozz

Larva
Üye
Uzun zamandır kraliçe arıyorum. Hatta her gün dışarı çıkıp düzlük alanları inceliyorum. Az otların olduğu ve az da nemli olan yerlere bakıyorum ama bir türlü kraliçe bulamadım. Gördüklerimin ve kraliçe sandıklarımın hepsi ya majör ya da işçi (bayağı beslenmiş, abdomeni büyük olanlar, bu yüzden kraliçe sanmışım) çıktı. Yaz mevsiminde olduğumuz için kraliçe uçuşlarının çok olduğunu duymuştum. Bu doğru mu? Ya da hangi saatlerde, nerelerde aramalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Koloni kurmak için her şeyim hazır, test tüpü, formikaryum falan… Ama bir tek kraliçem yok.
Hocam forumda bir arkadaş konu acmisti kendisiyle irtibata gecerseniz gönderim yapabilir diye dusunuyorum.

Burdan gidebilirsin konuya

BayTheCruel

Pupa
Üye
Tamamen şans işi ya ben 1 2 aydır arıyorum en sonunda bıkıp internetten almıştım daha dün iki tane kraliçeye rastladım hemde aramıyodum normal dışarıdayken denk geldi.