Arkadaşlar merhaba. Elimde 15x15’lik bir formikaryumun içinde sağlıklı bir şekilde 4–5 pupalı bir kraliçem ve 7–8 adet işçisi vardı, fakat maalesef ani bir yurt dışı ziyaretim oldu, 2 haftalık. Karıncaları maalesef o aceleyle unuttum (kızmayın, zaten vicdan azabım yetiyor bana). Döndüğümde nemleri bitmiş ve işçilerin tamamı ölmüş, kraliçeyi de can çekişirken buldum. Hemen bir tüp hazırlayıp kraliçeyi tek başına koydum ve karanlık bir yer ayarladım. Ayrıca öncesinde de bir besleme sorunum vardı. Asla bir şey yemiyorlar arkadaşlar (cinsi Messor). Tohum evet yiyorlar ama protein olarak un kurdu temin edemeyeceğim için yakın bir dostum pul balık yemi verebilirsin dedi ve öyle yaptım, çok da ilgilenmediler. Her türlü yolu denedim; yumurtasıydı, kedi mamasıydı ama burun kıvırıyorlar. Çözümü olan ve yardımcı olabilecek abilerim, kardeşlerim varsa çok sevinirim. Ayrıca şu kış uykusu olayını da bir türlü anlayamadım, hangi dönem, hangi ay yatırmalıyım? Onu da nasıl yapacağımı anlatırsanız çok sevinirim.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: