Nasıl bir şey yapmalıyım?

SasuKe1

Pupa
Üye
Arkadaşlar kilerde 20 30 tane baya büyük ytong buldum. Hazır bulmuşken birşeyler yapayım diyorum. Yakın bir zamanda Lasius kolonimde 30'a yakın işçi çıkacak gibi gözüküyor. Onlar için hangi boyutlarda birşey hazırlamalıyım? Bir de varsa o boyutta örnek atabilir misiniz? İlk defa böyle birşey yapmayı deneyeceğim o yüzden nem olayını da nasıl yapacağımı bilmiyorum. Onu da anlatır mısınız? Şimdiden teşekkürler.

Elmusto

Pupa
Üye
Tukan abinin formikaryum yapıyorum gel videosunu izleye bilirsiniz 30 işçi için 200 cm ye 200 cm yeter gibime geliyor emin değilim

SasuKe1

Pupa
Üye
Birazdan yapmaya başlayacağım da net bir cevap alabilir miyim acaba? Kaç cm yeter 30 işçiye ve nemlendirme nasıl olsun? Bir de Lasius'ların özel formikaryum tarzları var mı?

NicolaS

Media
Üye
Tukan abinin formikaryum yapıyorum gel videosunu izleye bilirsiniz 30 işçi için 200 cm ye 200 cm yeter gibime geliyor emin değilim
Hocam 2 metre sanki biraz fazla gibi geldi. Hocam lasiuslar küçük bir tür 15 enine 10 boyuna şeklinde kesip oymaya başlayabilirsiniz, nemlendirme yerini yapmayı unutmayın :D

SasuKe1

Pupa
Üye
Hocam 2 metre sanki biraz fazla gibi geldi. Hocam lasiuslar küçük bir tür 15 enine 10 boyuna şeklinde kesip oymaya başlayabilirsiniz, nemlendirme yerini yapmayı unutmayın :D
Nasıl yapmalıyım nemlerdirme yerini? Bazı insanlar ortaya bir delik yapmış da oraya suyu nasıl koyacağım bir de ordan su taşmaz mı her tarafa?

Ve eğer dik formikaryum yapacaksam nasıl olmalı?

NicolaS

Media
Üye
Nasıl yapmalıyım nemlerdirme yerini? Bazı insanlar ortaya bir delik yapmış da oraya suyu nasıl koyacağım bir de ordan su taşmaz mı her tarafa?

Ve eğer dik formikaryum yapacaksam nasıl olmalı?
Hocam dik nasıl yaparsın bilemiyorum fakat nemlendirmeyi 1 taraftan yapmak daha sağlıklı bence çünkü bir taraf nemliyken diğer taraf nemsiz oluyor buda kraliçeye seçenek sunuyor.
Bir kenarına ince uzun dikdörtgen şeklinde yer oyun karıncaların olduğu yerle bağlantılı olmasın, su koyarak test edin, kaçak varsa sıkıntı olur.

SasuKe1

Pupa
Üye
Dikey nasıl yapacağım hakkında fikri olan yazarsa da sevinirim ☺️

Hocam dik nasıl yaparsın bilemiyorum fakat nemlendirmeyi 1 taraftan yapmak daha sağlıklı bence çünkü bir taraf nemliyken diğer taraf nemsiz oluyor buda kraliçeye seçenek sunuyor.
Bir kenarına ince uzun dikdörtgen şeklinde yer oyun karıncaların olduğu yerle bağlantılı olmasın, su koyarak test edin, kaçak varsa sıkıntı olur.
Bir de hocam nasıl su içecekler?

Oyilanci

Pupa
Üye
Dikey nasıl yapacağım hakkında fikri olan yazarsa da sevinirim ☺️

Bir de hocam nasıl su içecekler?

Dikey için arkadan ve ya yandan su koyabileceğiniz bir bölüm olmalı bir delik gibi düşünün. Tuğkan abinin "Messor malikanesi Bölüm 2" videosundaki gibi bir sistem gerekmekte.

(paintte çizmeye çalıştım ama olmadı)

Ekran Görüntüsü (151).png

o delikten su eklemeniz gerekiyor, içeride minik bir odacık olucak ama odacığın formikaryumla hiç bir yerden bağlantısı olmiyacak yani sadece nemlendirme için. Çok anlatamadım ama yanlışlıkla ytongu fazla delip nemlendirme odasından sızıntı yapabilecek bir şey yapmayın, yerlere dökülür su.

Videonun linki

SasuKe1

Pupa
Üye
Dikey için arkadan ve ya yandan su koyabileceğiniz bir bölüm olmalı bir delik gibi düşünün. Tuğkan abinin "Messor malikanesi Bölüm 2" videosundaki gibi bir sistem gerekmekte.

(paintte çizmeye çalıştım ama olmadı)

Ekli dosyayı görüntüle 64816

o delikten su eklemeniz gerekiyor, içeride minik bir odacık olucak ama odacığın formikaryumla hiç bir yerden bağlantısı olmiyacak yani sadece nemlendirme için. Çok anlatamadım ama yanlışlıkla ytongu fazla delip nemlendirme odasından sızıntı yapabilecek bir şey yapmayın, yerlere dökülür su.

Videonun linki
Direk full su dolu bir tüp bağlasam bir delik açıp nasıl olur sizce? Bir de elinize sağlık uğraşmanız yeter

Oyilanci

Pupa
Üye
Direk full su dolu bir tüp bağlasam bir delik açıp nasıl olur sizce? Bir de elinize sağlık uğraşmanız yeter
O konuda çok bir şey söyleyemeyeceğim ne kadar nem sağlar vs., ama denenebilir belki. Daha bilgili arkadaşlar yorum yapabilirler bu konuda

ne demek birbirimize yardım etmek lazım.