Nasıl anlıyoruz

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Tek bir detaya sığdırmak zor. Bunu zamanla wasp ve karıncaları tanıdıkça anlayabilirsiniz. Her ikisi de evrimsel olarak akrabadır, bu yüzden deneyimsiz gözlerle anlamak çok daha zordur.

Ancak ikisini ayırt eden en belirleyici farklardan birisi, yaban arılarının kraliçe karıncalara göre uçma yetisi daha gelişmiştir. Yaban arıları daha çevik, hızlı ve refleksleri güçlüdür.

AlperenKrAz

Yumurta
Üye
Tek bir detaya sığdırmak zor. Bunu zamanla wasp ve karıncaları tanıdıkça anlayabilirsiniz. Her ikisi de evrimsel olarak akrabadır, bu yüzden deneyimsiz gözlerle anlamak çok daha zordur.

Ancak ikisini ayırt eden en belirleyici farklardan birisi, yaban arılarının kraliçe karıncalara göre uçma yetisi daha gelişmiştir. Yaban arıları daha çevik, hızlı ve refleksleri güçlüdür.
Arkadaş waspların kraliçesini sormuş sanırım.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Arkadaş waspların kraliçesini sormuş sanırım.
Yine aynı mantık, türden türe morfolojik yapı değişkenlik gösterdiğinden neyin neye göre kıyaslanacağı da türden türe değişen faktörler doğurur.

Şimdi fark ettim konu sahibi sorusunu değiştirmiş sanırım, ya da ben halisünasyon da görüyor olabilirim

Son düzenleme:

0959kedi

Majör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şimdi fark ettim konu sahibi sorusunu değiştirmiş sanırım, ya da ben halisünasyon da görüyor olabilirim
Siz yanıt vermeden önce de soru böyleydi gibi hatırlıyorum. Wasplarin kraliçesini soruyor şeklinde de anlaşılabilir waspların karınca kraliçesi mi wasp mı olduğunu soruyor şeklinde de anlaşılabilir.

Dediğiniz gibi türden türe değişir.
Vespinae alt familyasında kraliçe normal işçi gibi oluyor ama işçiden fark edilir şekilde büyük oluyor. Ama mesela Polistinae alt familyasından Polistes dominula'da baskın dişiler yumurtluyor, tek bir 'kraliçe' olmuyor.

güney2012

Pupa
Üye
Teşekkürler ben waspların Wasp kraliçesi olup olmadığını nasıl anlıyoruz onu sormuştum cevaplar için teşekkürler