Myrmica İlk Yumurta

enesomer

Yumurta
Üye
Selamlar, Myrmica türü kraliçemi bulalı 3 hafta oldu. Bugün ilk yumurtaları net olarak gördüm, 4-5 civarı. Çok hâkim olmadığım bir tür olduğu için soruyorum. Beslemeyi ne şekilde yapmalıyım? İlk larvaları gördüğümde mi, yoksa şimdi mi yapmalıyım? Merak edenler için elimdeki en net fotoyu koydum. Kraliçeyi çok rahatsız etmek istemediğimden elimdeki en net görüntü bu.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-05-01 saat 14.34.55_804e4f40.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-01 saat 14.34.55_804e4f40.jpg
    18.8 KB · Görüntüleme: 32

psegem

Yumurta
Üye
yumurta yapıldığında besleyen gördüm ama emin değilim

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Selamlar, Myrmica türü kraliçemi bulalı 3 hafta oldu. Bugün ilk yumurtaları net olarak gördüm, 4-5 civarı. Çok hâkim olmadığım bir tür olduğu için soruyorum. Beslemeyi ne şekilde yapmalıyım? İlk larvaları gördüğümde mi, yoksa şimdi mi yapmalıyım? Merak edenler için elimdeki en net fotoyu koydum. Kraliçeyi çok rahatsız etmek istemediğimden elimdeki en net görüntü bu.
Larvaları geçtim, bulduğunuz günden itibaren beslemeniz gerekir. Bu hem yumurta verimi hem de larvaları beslemek için ihtiyaç duyduğu besin stoğu için çok önemli. Beslemeye başlarsanız yumurta sayısı da artar larvalar da hızlı gelişir. Tavsiyem şuandan itibaren beslemeye başlayın.👍

ashira

Minör
Üye
Bende de yumurtaları var bulduktan bir hafta sonra yumurtladi aldığım günden beri bir hafta un kurdu bir hafta şekerli su şeklinde besliyorum. İşçi çıkına kadar besine ihtiyaç duyar her hafta düzenli beslemen gerek.

enesomer

Yumurta
Üye
Beyaz yumuşak un kurdunu kesip verdim aralıksız uzun süre yedi böyle beslenirken ve yumurtaların yakın görüntüsünü de merak edenine ilginç görüntü 🐜

Ekli dosyalar

• IMG_2766.jpeg
    IMG_2766.jpeg
    30.2 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2764.jpeg
    IMG_2764.jpeg
    27.7 KB · Görüntüleme: 19