Bizim eski köy evinin içinde öyle bir Messor kolonisi varki sen de 10.000, ben diyim 100.000 tane işçili...Koloniler yavaştan gelişmeye başlamış o zaman. Bölgeye de illaki 10 yıl içinde uçuşlar olmuştur. Crema ve messor istemeyeceğim kadar oluyor burada(diyarbakır).
Ara sıra sucuk yumurta veriyorum hemen kapıp götürüyor.Myrmica işçisi gibi duruyor
İceberg'ün görünen kısmı bu 10 yıl önce evin içinde uçuş gerçekleşiyordu adım atacak yer kalmıyordu, sonra bi ilaçlandı hepsi yok oldu. Tabi o zamanlar bilmiyorum karınca hobisini, ah bir bilsem hiç ilaçlarmıydım, hepsini tüplere koyar dağıtırdım. Yüksek ihtimalle o zamanlarda bu hobiyle uğraşanların sayısı o uçuşlarda oluşan kraliçelerin yarısı kadar anca vardır.Bas proteini bas bas Tahminimce myrmica rubra
Dostum ilaçlandığı için o zamandan beri 10 işçiyi bile yan yana görmedim ama istersen eğer memleketim Kastamonu'ya gittiğimde bahçemizdeki dev gibi Messor ve Crematogaster'den denk gelirsem alırım. İstanbul'daysan da elden veririm.Trde neredeyse kimse bilmiyordu Bende bilmiyordum bi 5 yıl önce öğrendim Karınca çiftliğim sayesinde. Yazık olmuş yani. Eğer uçuşuna tekrar denk gelirsen 1 tane isterim açıkçası
Koloniler yavaştan gelişmeye başlamış o zaman. Bölgeye de illaki 10 yıl içinde uçuşlar olmuştur. Crema ve messor istemeyeceğim kadar oluyor burada(diyarbakır).Dostum ilaçlandığı için o zamandan beri 10 işçiyi bile yan yana görmedim ama istersen eğer memleketim Kastamonu'ya gittiğimde bahçemizdeki dev gibi Messor ve Crematogaster'den denk gelirsem alırım. İstanbul'daysan da elden veririm.
Bizim eski köy evinin içinde öyle bir Messor kolonisi varki sen de 10.000, ben diyim 100.000 tane işçili...Koloniler yavaştan gelişmeye başlamış o zaman. Bölgeye de illaki 10 yıl içinde uçuşlar olmuştur. Crema ve messor istemeyeceğim kadar oluyor burada(diyarbakır).