Murinus yemiyor

ysfenes212

Yumurta
Üye
Kabukta olduğunu düşünmüyorum, yaklaşık 1 ay olmadı kabuk atalı. Yem yemeyeli 5 gün oldu sanırım. Mikro un kurdu atıyorum ama yemiyor bazen saldıracakmış gibi oluyor saldırmıyor. Canlı l4 boyutunda attığım kurtlar genellikle kendi boyunun yarısı kadar sizce neden yemiyor?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kabukta olduğunu düşünmüyorum, yaklaşık 1 ay olmadı kabuk atalı. Yem yemeyeli 5 gün oldu sanırım. Mikro un kurdu atıyorum ama yemiyor bazen saldıracakmış gibi oluyor saldırmıyor. Canlı l4 boyutunda attığım kurtlar genellikle kendi boyunun yarısı kadar sizce neden yemiyor?
Kabuk atma süresi beslenme, ısı, stres ve nem seviyesi gibi özelliklere göre değişkenlik gösterebilir. Daha l4(yani sling) olduğu için canlının uygun koşullarda hızlı kabuk atması gayet olağan bir durum. Canlının renginde kararma, yemden kesilmesi veya abdomen kelleşmesi gibi durumlar kabuğa giriş yaptığını gösterir çoğunlukla. Abdomeni yeterince doluysa da yem yemeyebilir. Bir süre kendi haline bırakmanız daha iyi olacaktır. Alan çok büyükse canlıya oranla bir tık küçültebilirsiniz, kabuk atma sürecindeyse canlı daha hızlı kabuk atmasını sağlayabilir. Canlının da görselini ekleyebilir misiniz rica etsem?