Multiqueen messor

Kwon_26

Yumurta
Üye
Benim 1-2 hafta önce bulduğum Messor kraliçem var, yaklaşık 4-5 gün önce yumurtladı. Bugün 3 tane Messor kraliçesi buldum. 1-2 hafta önce bulduğum Messorla aynı tüpe koysam sıkıntı çıkar mı? Multi olurlar mı? Eğer olmazlarsa, bugün bulduğum 3 Messor için yeni tüp yapacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Egemen_Dolgun

Yumurta
Üye
Benim 1-2 hafta önceden bulduğum messor kraliçem var yaklaşık 4-5 gün önce yumurtladı. Bugün 3 tane messor kraliçesi buldum 1-2 hafta önce bulduğum messorla aynı tüpe koysam sıkıntı cıkar mı? multi olurlar mı eğer olmazlarsa bu gün bulduğum 3 messor için yeni tüp yapıcam.
Messor barbarus ise olmaz diye biliyorum

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Benim 1-2 hafta önceden bulduğum messor kraliçem var yaklaşık 4-5 gün önce yumurtladı. Bugün 3 tane messor kraliçesi buldum 1-2 hafta önce bulduğum messorla aynı tüpe koysam sıkıntı cıkar mı? multi olurlar mı eğer olmazlarsa bu gün bulduğum 3 messor için yeni tüp yapıcam.
Multi-queen Messor'lar neredeyse hiç yapmaz ve zaten kraliçeniz yumurtlamış yumurtladıktan sonra multi olma ihtimal daha da düşer diye düşünüyorum. Denememenizi tavsiye ederim.

Ü

Üye silindi 8734

Türkiye'de Messor Barbarus bulunmamaktadır ve "Multi queen" olur ama ilerde bazı kraliçeleri öldürebilirler belki de hepsi sağlam kalacaktır kesin bir şey diyemeyiz

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Türkiye'de Messor Barbarus bulunmamaktadır ve "Multi queen" olur ama ilerde bazı kraliçeleri öldürebilirler belki de hepsi sağlam kalacaktır kesin bir şey diyemeyiz
Türkiye'de kesin yok değil şuana kadar tespit edilememiş yüksek ihtimalle var antwiki'de de "şüpheli" olarak geçiyor.

gokdenizz

Nanitik
Üye
Multi deneyebilirsin ben denedim durum şuan böyle işçi çıktığında bir arbede olucak büyük ihtimalle ama içlerinden bir tanesi diğerlerini baskıladığını görüyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20250322_220157.jpg
    IMG_20250322_220157.jpg
    34.6 KB · Görüntüleme: 13