Multiqueen hakkında Bilgi.

Arkadaşlar sizlere multiqueen hakkında ki tecrübemi ve bir takım bilgilerden bahsedicem.

Multiqueen nedir: Multiqueen karıncalarda yuvada birden fazla kraliçe olmasına denir.

poligyne ve monogyne nedir: Polygyne karıncaların yuvasında birden çok kraliçe sayısına sahip türlere denir. Monogyne ise yuvada aktif sadece bir kraliçesi olan türlere denir.

Multiqueen yapmanın faydaları: Kolonide yumurtlayan birden fazla kraliçeye sahip olmak: koloninin gelişimini artırır. Koloni içi otoriteyi artırır. Koloni nüfusunu artırır. Daha hızlı işçi çıkmasını sağlar.

Multiqueen yapmanın zararları: kolonide iç savaşa sebep olabilir, Sistematikliği düşürür, bakımı zorlaştırır.

Gözlemlediğim iki adet kraliçenin fotoğrafları:
Tekli olan kraliçe

2E0236DE-F228-4D61-8333-32AB952F8216.jpg

Kraliçe bir larvasına daha fazla özen gösterip bir an önce işçi olmasını sağlamanın derdinde yanında 4-5 adet minik larva ve biraz yumurta bulunmakta.

6BC129C7-F7E7-4C8B-B955-F5AC14909246.jpeg
Burda ise multiqueen bir messor kolonisinin işçisinin çıktığı ve yanlarında 20 ye yakın pupa bir sürü larva ve yumurtanın olduğu gözlemleniyor.

Not: İki fotoğraf bir iki gün arayla çekilmiştir yaşam ortamları aynıdır.

Saygılarımla Yusuf Yaman (Antlantis)

Son düzenleme:

deimosdevil

Larva
Üye
multiqueen kolonilerde kraliçeler eşit durumda mı oluyor, yoksa kraliçeler arasından biri baskın rolde mi oluyor koloni üzerinde ?

Akenash

Yumurta
Üye
multiqueen kolonilerde kraliçeler eşit durumda mı oluyor, yoksa kraliçeler arasından biri baskın rolde mi oluyor koloni üzerinde ?
ben üçlü tetra yapmıştım. İlk işçiler çıkınca birini öldürdüler 2 hafta sonra da diğerini. Ardından tekli kraliçe kaldı.

Antlantis

Nanitik
Üye
Bi yere kadar beraber götürüyolar sonrasında aralarında savaşıp biri koloninin başına geçiyor diye biliyorum
Evet, o tür durumlar oluyor. Resimlerdeki multiqueen messorda da sonradan biri diğerini öldürerek başa geçti.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Eğer kraliçeler bir birleriyle anlaşırlarsa eşit denebilir. Ama eğer biri baskın olmak isterse savaş çıkarıyor, eğer kazanırsa başa geçiyor kaybederse ölüyor.

Ardacan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar sizlere multiqueen hakkında ki tecrübemi ve bir takım bilgilerden bahsedicem.

Multiqueen nedir: Multiqueen karıncalarda yuvada birden fazla kraliçe olmasına denir.

poligyne ve monogyne nedir: Polygyne karıncaların yuvasında birden çok kraliçe sayısına sahip türlere denir. Monogyne ise yuvada aktif sadece bir kraliçesi olan türlere denir.

Multiqueen yapmanın faydaları: Kolonide yumurtlayan birden fazla kraliçeye sahip olmak: koloninin gelişimini artırır. Koloni içi otoriteyi artırır. Koloni nüfusunu artırır. Daha hızlı işçi çıkmasını sağlar.

Multiqueen yapmanın zararları: kolonide iç savaşa sebep olabilir, Sistematikliği düşürür, bakımı zorlaştırır.

Gözlemlediğim iki adet kraliçenin fotoğrafları:
Tekli olan kraliçe

2E0236DE-F228-4D61-8333-32AB952F8216.jpg

Kraliçe bir larvasına daha fazla özen gösterip bir an önce işçi olmasını sağlamanın derdinde yanında 4-5 adet minik larva ve biraz yumurta bulunmakta.

Ekli dosyayı görüntüle 948
Burda ise multiqueen bir messor kolonisinin işçisinin çıktığı ve yanlarında 20 ye yakın pupa bir sürü larva ve yumurtanın olduğu gözlemleniyor.

Not: İki fotoğraf bir iki gün arayla çekilmiştir yaşam ortamları aynıdır.

Saygılarımla Yusuf Yaman (Antlantis)
2. resimdeki kadar yumurta ve pupa oluşması ne kadar zaman aldı çok hızlı çoğalmış gibi gözüküyor

Antlantis

Nanitik
Üye
Elimde iki messor var nasıl multi Quen yapabilirim
Messorlarda multiqueen çok sağlıklı değildir ve işçiler çıktıktan sonra ölüm olasılığı oldukça fazladır. Bundan dolayı pleometrosise uygun olan cinslerle denemeniz daha iyi olur çoklu kraliçeyi.

EfeAkkurt-_-

Larva
Üye
Messorlarda multiqueen çok sağlıklı değildir ve işçiler çıktıktan sonra ölüm olasılığı oldukça fazladır. Bundan dolayı pleometrosise uygun olan cinslerle denemeniz daha iyi olur çoklu kraliçeyi.

Merhaba ben tam 1 hafta önce aynı yuvayı kazan 2 messor kraliçesine rastladım. Şuan 3 -4 yumurtaları var işçiler çıkmaya yakın kraliçelerin zarar görmemesi için birini ayırmalı mıyım?

Alperrr

Yumurta
Üye
Benim tek kraliçeli tapinoma sp kolonim var ancak yine de bir sürü puppa, larva, ve yumurta var. İlk işçileri de 5 tane aynı anda çıktı. Görünce belirtmek istedim.