Multi tapinoma kraliçesi sayısı

matildaeliz

Media
Üye
Arkadaşlar bugün 13 tane Tapinoma kraliçesi buldum ve multiqueen olabilirler diye biliyorum. 6'sı kanat döktü ve aynı tüpe koydum ve herhangi bir saldırganlık gözlemlemedim. Diğerleri de kanat dökerse aynı tüpe alacağım. İleride kraliçe sayısından kaynaklı sorun çıkar mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Muğlakarıncam

Larva
Üye
Hocam.Başlangıçta saldırganlık yoksa ve aynı tüptelerse bu iyi bir işaret. Ancak her zaman bir B planı hazırda tutmak akıllıca olur. Koloni ilerledikçe bazı kraliçeler doğal olarak elenebilir, ama dikkatli gözlemle bu süreci iyi yönetebilirsin.
Sonuç olarak gözlem yapın hocam.

atako

Media
Üye
Arkadaşlar bugün 13 tane Tapinoma kraliçesi buldum ve multiqueen olabilirler diye biliyorum. 6'sı kanat döktü ve aynı tüpe koydum ve herhangi bir saldırganlık gözlemlemedim. Diğerleri de kanat dökerse aynı tüpe alacağım. İleride kraliçe sayısından kaynaklı sorun çıkar mı?
Tapinoma doğada bile multi şekilde bulunan bir cinstir. Eğer hepsinin aynı tür olduğundan eminseniz başarı şansınız yüksektir. Her eklediğiniz kraliçede ihtimal biraz düşse de yinede ciddi risk taşımaz ama 13 tane biraz zorlama olabilir. Daha önce 8 kraliçeli bi koloninin başarılı olduğunu gördüm. 13 tanesini de multilemeye çalışırsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum. Koloninin gelişmelerinden haber verirseniz sevinirim.