Multi Queen

exx

Yumurta
Üye
Meraktan soruyorum acaba bi kolonide 10 15 tane kraliçe olabilirmi

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Meraktan soruyorum acaba bi kolonide 10 15 tane kraliçe olabilirmi
Yani şöyle örnek veriyim messorların Türkiye'de birsürü cinsi var ama prenolepis in tek cinsi var oda prenolepis nitens tabi bunu yapmak için çoook büyükbir alan bide ustalık gerekiyor kısacası çok riskli bi olay zaten 10-15 multi queen yapacak manyak yoktur heralde

exx

Yumurta
Üye
Yani şöyle örnek veriyim messorların Türkiye'de birsürü cinsi var ama prenolepis in tek cinsi var oda prenolepis nitens tabi bunu yapmak için çoook büyükbir alan bide ustalık gerekiyor kısacası çok riskli bi olay zaten 10-15 multi queen yapacak manyak yoktur heralde
Teşekürler

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Olabilir, doğada görüyoruz fakat her cins ve türde olmaz. Ayrıca 10-15 kraliçeyi uçuştan koparmanız pek sağlıklı olmaz.

Hassomme

Yumurta
Üye
Geçtiğimiz hafta içinde yaptığım yürüyüşlerde bazı taşların altında çokça 10 veya ona yakın kraliçeli koloniler gördüm

eyupbardak32

Pupa
Üye
Geçtiğimiz hafta içinde yaptığım yürüyüşlerde bazı taşların altında çokça 10 veya ona yakın kraliçeli koloniler gördüm
Yuvanın ağzında görmüşsen, onlar dişi alatedir. Prenses olarak da bilinir. Çünkü multiqueen kolonileri yürüyüş yaparken görmek teknik olarak imkansız, şayet multiqueen varsa bile toprağın altındaki odacıklarda olacaktır onlar.
Edit:
Yanlışlık olmasın, @Pratensis in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değil

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Pratensis'in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değil.
YouTube üzerinde kraliçe arama videolarına denk geliyorum sık sık. Bir tanesini izleyeyim dedim de beraber yuva kazan iki-üç kraliçeye (yanlış hatırlamıyorsam Messor demişti, kendileri bu şekilde multiqueen olabiliyormuş) denk gelmişti arkadaş.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Yuvanın ağzında görmüşsen, onlar dişi alatedir. Prenses olarak da bilinir. Çünkü multiqueen kolonileri yürüyüş yaparken görmek teknik olarak imkansız, şayet multiqueen varsa bile toprağın altındaki odacıklarda olacaktır onlar.
Edit:
Yanlışlık olmasın, @Pratensis in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değil
Taşın altında demiş hocam, taşın altında gayet de multiqueen kolonilere denk gelebilir. Benim evimin etrafında neredeyse her taşın altında 5-10'lu multiqueen Plagiolepis Pygmaea kolonisi var. Tapinoma, Lepisiota gibi kolonilerde de bolca multiqueen görüyorum taş altlarında.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Millet taş kaldırınca multiqeen buluyor, 3 haftadır 3 şehir dolaşıp uçuş bile göremedim. 🙂

Hassomme

Yumurta
Üye
Edit:
Yanlışlık olmasın, @Pratensis in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değilt
Edit:
Direkt taşı kaldırdığımda yuvanın içerisinde gördüm yumurta ve işçilerle birlikte. Sonra taşı zarar vermeyecek şekilde geri koydum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Etrafta hangi türler var diye inceleme yapıyordum çok farklı türler var ama sadece messorlar uçuşta anlaşılan. Messor kraliçesi buldum sadece. Hatta 3 günde 3 kraliçe buldum. Sonuncuyu bulduğumda bi tane daha buldum hemen ama zaten üç tane messor var diye onu almadım :p

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benimde youtube üzerinden denk geldiğim bir arkadaşta 8 li messor birleştirmesi yapıyordu ama daha sonuçları paylaşmadı