Yani şöyle örnek veriyim messorların Türkiye'de birsürü cinsi var ama prenolepis in tek cinsi var oda prenolepis nitens tabi bunu yapmak için çoook büyükbir alan bide ustalık gerekiyor kısacası çok riskli bi olay zaten 10-15 multi queen yapacak manyak yoktur heraldeMeraktan soruyorum acaba bi kolonide 10 15 tane kraliçe olabilirmi
TeşekürlerYani şöyle örnek veriyim messorların Türkiye'de birsürü cinsi var ama prenolepis in tek cinsi var oda prenolepis nitens tabi bunu yapmak için çoook büyükbir alan bide ustalık gerekiyor kısacası çok riskli bi olay zaten 10-15 multi queen yapacak manyak yoktur heralde
Yuvanın ağzında görmüşsen, onlar dişi alatedir. Prenses olarak da bilinir. Çünkü multiqueen kolonileri yürüyüş yaparken görmek teknik olarak imkansız, şayet multiqueen varsa bile toprağın altındaki odacıklarda olacaktır onlar.Geçtiğimiz hafta içinde yaptığım yürüyüşlerde bazı taşların altında çokça 10 veya ona yakın kraliçeli koloniler gördüm
YouTube üzerinde kraliçe arama videolarına denk geliyorum sık sık. Bir tanesini izleyeyim dedim de beraber yuva kazan iki-üç kraliçeye (yanlış hatırlamıyorsam Messor demişti, kendileri bu şekilde multiqueen olabiliyormuş) denk gelmişti arkadaş.Pratensis'in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değil.
Taşın altında demiş hocam, taşın altında gayet de multiqueen kolonilere denk gelebilir. Benim evimin etrafında neredeyse her taşın altında 5-10'lu multiqueen Plagiolepis Pygmaea kolonisi var. Tapinoma, Lepisiota gibi kolonilerde de bolca multiqueen görüyorum taş altlarında.Yuvanın ağzında görmüşsen, onlar dişi alatedir. Prenses olarak da bilinir. Çünkü multiqueen kolonileri yürüyüş yaparken görmek teknik olarak imkansız, şayet multiqueen varsa bile toprağın altındaki odacıklarda olacaktır onlar.
Edit:
Yanlışlık olmasın, @Pratensis in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değil
Yuvanın ağzında görmüşsen, onlar dişi alatedir. Prenses olarak da bilinir. Çünkü multiqueen kolonileri yürüyüş yaparken görmek teknik olarak imkansız, şayet multiqueen varsa bile toprağın altındaki odacıklarda olacaktır onlar.
Edit:
Yanlışlık olmasın, @Pratensis in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değilt
Direkt taşı kaldırdığımda yuvanın içerisinde gördüm yumurta ve işçilerle birlikte. Sonra taşı zarar vermeyecek şekilde geri koydum.Yuvanın ağzında görmüşsen, onlar dişi alatedir. Prenses olarak da bilinir. Çünkü multiqueen kolonileri yürüyüş yaparken görmek teknik olarak imkansız, şayet multiqueen varsa bile toprağın altındaki odacıklarda olacaktır onlar.
Edit:
Yanlışlık olmasın, @Pratensis in dediği gibi doğada bazı türlerde multiqueen mevcut ama, bu durumu yürüyüş yaparken görebilmek bence mümkün değil