Elimde şu an 4 tane kraliçe var hepsi yumurtladı , acaba 2 kraliçeyi aynı ortama koysam çift kraliçeli bir koloni oluşturabilir miyim .
MessorBöyle bir şey olmasının ihtimali çok düşük ve de tavsiye edilemez. Kraliçenin cinsi nedir ?
Messorlar da multi imkansıza yakındır çünkü messorlar agresif bir türdür. Kraliçeler birbirleriyle kavga eder ve birisi ölür. Yani messorda multi denemeyin.Messor
alakası yok fazla saçmalamışsın ben kraliçe toplamaya gittiğimde 3 lü kraliçe grubu bile gördüm messorda birlikte kazı yapıyordular . geçen sene beslediğim messor kolonisinde de 2 tane birlikte besliyodum ve gayet iyi gidiyordularMessorlar da multi imkansıza yakındır çünkü messorlar agresif bir türdür. Kraliçeler birbirleriyle kavga eder ve birisi ölür. Yani messorda multi denemeyin.
1.birkaç kraliçeyi doğada yanyana görmeniz yanyana kazmaları multi göstergesi değil işçiler çıkana kadar birbirlerine saldırmamaları da değil çoğu sizdeki gayet iyi giden multi nasıl sonuçlandıalakası yok fazla saçmalamışsın ben kraliçe toplamaya gittiğimde 3 lü kraliçe grubu bile gördüm messorda birlikte kazı yapıyordular . geçen sene beslediğim messor kolonisinde de 2 tane birlikte besliyodum ve gayet iyi gidiyordular
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
öncelikle kafanıza göre kraliçe eklemeyin aynı tür olması lazım . yan yana getir iki kraliçeyi özelliklerine bak , ama yine de çok ince detayları var türlerin. Birleştireceksen eğer aynı bölgede aynı uçuşta bulmanı öneririm .
1.Senaryo saldırma ve öldürme %70
2.Senaryo kabul ederler belki ya da antenlerinden veya bacaklarından içeri çekecekler.
ilk öncelikle bi kargaşa olcak
messor cinsi evet biraz fazla zor olabilir
her denemede sonuç alamazsın . bu kadar
geçen sene besliyodum multiyi .aynı uçuşta denk geldim ve aldım zaten birlikte yuva kazıyordular bende aldım ayrı ayrı yere almayı düşünmüştüm ama multiqueen neden olmasın dedim aynı tüpte baktım 18x1801.birkaç kraliçeyi doğada yanyana görmeniz yanyana kazmaları multi göstergesi değil işçiler çıkana kadar birbirlerine saldırmamaları da değil çoğu sizdeki gayet iyi giden multi nasıl sonuçlandı
2.messorda tür ayrımı makro derecede çoğu türde gözümüzle bakıp fark göremeyiz
anladım işçilerden sonra da sorun çıkmadıysa iyi beraber buldum multi diye alıp başarılı olan ilk gördüğüm kişi olursunuzgeçen sene besliyodum multiyi .aynı uçuşta denk geldim ve aldım zaten birlikte yuva kazıyordular bende aldım ayrı ayrı yere almayı düşünmüştüm ama multiqueen neden olmasın dedim aynı tüpte baktım 18x180
gayet iyiydiler ve yumurtladılar sadece tüp biraz küçük kaldı çoğaldıkça. yumurta bolluğu çok fazlaydı ve oldukça verimliydi sonra formikaryuma geçirdim .arkadaşıma sattım koloniyi sonra .şuan haberim yok sorarım
eklemek isterim major işçi sayısı fazlaydı baya. formikaryumdan sonra 2. kraliçeye noldu bilmiyorum 2 hafta fln formikaryumlu hali bende kaldı sonra dediğim gibi arkadaşa sattımanladım işçilerden sonra da sorun çıkmadıysa iyi beraber buldum multi diye alıp başarılı olan ilk gördüğüm kişi olursunuz
Ben 2 tane bulduğumda denedim ikiside messor structor olmasına rağmen uyuşmadılar ve kavga edip strese girdiler ben hemen miElimde şu an 4 tane kraliçe var hepsi yumurtladı , acaba 2 kraliçeyi aynı ortama koysam çift kraliçeli bir koloni oluşturabilir miyim .
messor structor olduğunu anlayamayız zaten sorunlardan biri de bu bunu denerkenBen 2 tane bulduğumda denedim ikiside messor structor olmasına rağmen uyuşmadılar ve kavga edip strese girdiler ben hemen mi
Müdahale edip ayırdım ama zor kurtardım ikisinide biraz risk almanız gerekiyor ve başarsanız bile size ekstra Bir katkısı olmaz yani tavsiye etmediğim birşey ama yinede deneyeceğim diyorsanız siz bilirsiniz iyi hobiler 🙂
Egzotik Hobi'nin 10 kraliçeli multi kolonisi vardı hem de messorMessorlar da multi imkansıza yakındır çünkü messorlar agresif bir türdür. Kraliçeler birbirleriyle kavga eder ve birisi ölür. Yani messorda multi denemeyin.
Türünden türüne değişir.Egzotik Hobi'nin 10 kraliçeli multi kolonisi vardı hem de messor
Eğer aynı koloniden uçmuş ve etrafta dolaşan kraliçeler bulursan bal gibi de olur, 10'lu camponotus, Messor, trichomyrmex gibi kolonilerim olduMessorlar da multi imkansıza yakındır çünkü messorlar agresif bir türdür. Kraliçeler birbirleriyle kavga eder ve birisi ölür. Yani messorda multi denemeyin.
yani rastgele kraliçeler değilde aynı uçuşta olan kraliçeleri tercih edin, ana yazarın sorusuna gelince deneme keserler.Eğer aynı koloniden uçmuş ve etrafta dolaşan kraliçeler bulursan bal gibi de olur, 10'lu camponotus, Messor, trichomyrmex gibi kolonilerim oldu
Örnek olarak multi queen messor sp, aynı uçuşdan alındı 400 işçiyi aştılar kraliçe boyu major çıkıyor 2023 ilkbaharda bulmuştum
Ekli dosyayı görüntüle 32779
Koloni hala hayatta tek bir kraliçe ölümü bile yok. Bu mevsimde bol yumurta ve larva var. Hatta yakında daha geniş bir yaşam alanına transfer edeceğim.Egzotik Hobi'nin 10 kraliçeli multi kolonisi vardı hem de messor