Multi Queen Denemem Hakkında

• Konbuyu başlatan Üye silindi 2850
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 2850

Ben messor multi queen yapmıştım, geçen gün kraliçelerden biri diğerini öldürdü.
ben yumurtaların neden büyümediğine anlam veremiyordum 1 aydır aynıydılar. Kraliçe tek kaldıktan 2 gün sonra yumurtalarda çok az da olsa büyüme, hatta yumurtaların bağzılarında çok az da olsa larva olmaya başladığını gördüm, kraliçe daha fazla yumurtlamaya ve yumurtalar ile daha çok ilgilenmeye başladığını gördüm. Belki de ben dikkat etmemişimdir ama şundan eminim ki. Multy queen yapılan kraliçeler yumurtaları ile daha az ilgileniyor. Bana saçmalama v.s demek yerine lütfen bu konu üzerinde bilgi ve deneyimi olan insanlar fikirlerini paylaşsın

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Kraliçelerin birbirleriyle aralarındaki rekabet sebebiyle bir savaş riski varken enerjilerinin tamamını yumurtlamaya vermediklerini düşünüyorum ben. Rakibinin insafına kalmış olur yoksa. Şahsi düşüncem bu yüzden gücünü tüketmediği, rakip ortadan kalkınca güvenke yumurtalara yüklendiği yönünde.

@Pratensis ‘in yazısından da biraz ilham alınmıştır, orada daha çok işçi sayısı-verim oranı vardı tabii ancak bu neden kraliçeler arası da olmasın diyerekten böyle bir yorum yaptım 😄

Son düzenleme:

Nazdravia

Nanitik
Üye
Kraliçelerin birbirleriyle aralarındaki rekabet sebebiyle bir savaş riski varken enerjilerinin tamamını yumurtlamaya vermediklerini düşünüyorum ben. Rakibinin insafına kalmış olur yoksa. Şahsi düşüncem bu yüzden gücünü tüketmediği, rakip ortadan kalkınca güvenke yumurtalara yüklendiği yönünde.
Aynen en mantıklısı bu geldi bana da

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu konularda Multiqueen hakkında güzel bilgiler mevcut, sorunuza yanıt olabilir. Okumanızı tavsiye ediyorum.