Multi denemek

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Ben multi denemek istiyorum en çok hangi türler multi oluyor?

Ünal

Pupa
Üye
Tetra bende iki tane Multi var ama Multi pek önerilmiyo çoğu zamn birbirini öldürüyo diyolar eğer fazla bulursan tecrübe için deneye bilirsin ama tavsiyem denememen

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Plagiolepis, tapinoma, lasius, pheidole, nylanderia gibi genel olarak diğer cinslere göre küçük kalan cinsler multiye daha yatkındır.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Plagiolepis, tapinoma, lasius, pheidole, nylanderia gibi genel olarak diğer cinslere göre küçük kalan cinsler multiye daha yatkındır.
Küçük olmasının ne gibi bir polijiniye yatkınlığı söz konusu hocam? Bununla ilgili bir veri var mı?

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Küçük olmasının ne gibi bir polijiniye yatkınlığı söz konusu hocam? Bununla ilgili bir veri var mı?
Bu konuyu hiç araştırmadım, tecrübe eden arkadaşlarım ve kendi tecrübelerimden dolayı yazıyorum. Ve tecrübelere dayanarak söylüyorum; genel olarak küçük cinsler multiye çok daha yatkın oluyor.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bu konuyu hiç araştırmadım, tecrübe eden arkadaşlarım ve kendi tecrübelerimden dolayı yazıyorum. Ve tecrübelere dayanarak söylüyorum; genel olarak küçük cinsler multiye çok daha yatkın oluyor.
lasiuslarda multi olasılığı çok çok düşük 10 15 kere denemem oldu üçlü ikili multi denedim sadece ama sadece 1 tanesi işçi cıkınca öldü diğerleri 1 güne öldüler

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
lasiuslarda multi olasılığı çok çok düşük 10 15 kere denemem oldu üçlü ikili multi denedim sadece ama sadece 1 tanesi işçi cıkınca öldü diğerleri 1 güne öldüler
şuan hepsi tek başına yaşıyor çoğunu doğaya saldım müsait çevrelere şuan sadece 2 lasiusum var multi gözlemlemek için aldım başarısız olunca diğerlerini saldım

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
<
şuan hepsi tek başına yaşıyor çoğunu doğaya saldım müsait çevrelere şuan sadece 2 lasiusum var multi gözlemlemek için aldım başarısız olunca diğerlerini saldım
prenolepisler çok yatkın multiye doğada bile multi gözlemlenebiliyor

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
<

"bile" kullanmak çok doğru olmaz bence. doğada multi olarak gözlemlememiz daha muhtemel bazı cinsleri. örneğin tekli tapinoma daha ilgi çekici bence.

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
<

Doğada kraliçeler multi olurken birbirlerini seçebiliyorlar, biz evde seçtiğimiz kraliçeleri zorla eşleştirmeye çalıştığımız için aslında doğada multi olmaları çok daha muhtmel.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
evet şimdi daja mantıklı geldi

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Anladım yani cinslere göre multi olmayla ilgili yorum kullandınız, teşekkür ederim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cinslere göre multi yorumu yapmak pek mantıklı gelmedi. Bende kendi deneyimlerime göre bir kaç çalışma yapmıştım fakat yine de bilimsel çalışmalar her zaman daha ön planda tutulmalı. Camponotus içerisinde de mutliye yakın türler olabilir,messor içerisinde de. Yani genelleme burada biraz etkisiz kalıyor.Lasius(L.niger) için yapılmış bir araştırma hakkında başka bir konuda konuşmuştuk. İsterseniz göz atabilirsiniz;

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tetramorium, Pheidole, Nylanderia, Tapinoma, Plagiolepis, Aphaenogaster, Solenopsis, Temnothorax... Bu cinslerin çoğu türü multiye uygun. Saydıklarımın hemen hemen hepsi de küçük sayılabilecek cinsler. Genel olarak küçük cinslerin multiye yatkın olduklarını söylersem Türkiye özelinde, pek itiraz gelebileceğini sanmıyorum.