Küçük olmasının ne gibi bir polijiniye yatkınlığı söz konusu hocam? Bununla ilgili bir veri var mı?Plagiolepis, tapinoma, lasius, pheidole, nylanderia gibi genel olarak diğer cinslere göre küçük kalan cinsler multiye daha yatkındır.
Bu konuyu hiç araştırmadım, tecrübe eden arkadaşlarım ve kendi tecrübelerimden dolayı yazıyorum. Ve tecrübelere dayanarak söylüyorum; genel olarak küçük cinsler multiye çok daha yatkın oluyor.Küçük olmasının ne gibi bir polijiniye yatkınlığı söz konusu hocam? Bununla ilgili bir veri var mı?
lasiuslarda multi olasılığı çok çok düşük 10 15 kere denemem oldu üçlü ikili multi denedim sadece ama sadece 1 tanesi işçi cıkınca öldü diğerleri 1 güne öldülerBu konuyu hiç araştırmadım, tecrübe eden arkadaşlarım ve kendi tecrübelerimden dolayı yazıyorum. Ve tecrübelere dayanarak söylüyorum; genel olarak küçük cinsler multiye çok daha yatkın oluyor.
şuan hepsi tek başına yaşıyor çoğunu doğaya saldım müsait çevrelere şuan sadece 2 lasiusum var multi gözlemlemek için aldım başarısız olunca diğerlerini saldımlasiuslarda multi olasılığı çok çok düşük 10 15 kere denemem oldu üçlü ikili multi denedim sadece ama sadece 1 tanesi işçi cıkınca öldü diğerleri 1 güne öldüler
prenolepisler çok yatkın multiye doğada bile multi gözlemlenebiliyorşuan hepsi tek başına yaşıyor çoğunu doğaya saldım müsait çevrelere şuan sadece 2 lasiusum var multi gözlemlemek için aldım başarısız olunca diğerlerini saldım
"bile" kullanmak çok doğru olmaz bence. doğada multi olarak gözlemlememiz daha muhtemel bazı cinsleri. örneğin tekli tapinoma daha ilgi çekici bence.<
prenolepisler çok yatkın multiye doğada bile multi gözlemlenebiliyor
Doğada kraliçeler multi olurken birbirlerini seçebiliyorlar, biz evde seçtiğimiz kraliçeleri zorla eşleştirmeye çalıştığımız için aslında doğada multi olmaları çok daha muhtmel.<
prenolepisler çok yatkın multiye doğada bile multi gözlemlenebiliyor
Anladım yani cinslere göre multi olmayla ilgili yorum kullandınız, teşekkür ederim.Bu konuyu hiç araştırmadım, tecrübe eden arkadaşlarım ve kendi tecrübelerimden dolayı yazıyorum. Ve tecrübelere dayanarak söylüyorum; genel olarak küçük cinsler multiye çok daha yatkın oluyor.