Muhabbet kuşum

ömerr

Nanitik
Üye
Kuşun tırnakları sanki kan toplamış gibi siyahlaşmış gibi. Ve diğer arka tırnaklarında da aynı durum var. Ayağını basamama gibi bir sorunu yok ama yinede sormak istedim. Daha önceden bu duruma tanık olan ve çözümünü bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
Fotoğraflar fazla net değil zar zor çektim zaten. 1 2 ay öncede böyleydi geçer diye umdum ama durum hala aynı

Ekli dosyalar

• 20220515_135732.jpg
    20220515_135732.jpg
    24.7 KB · Görüntüleme: 27
  • 20220515_135934.jpg
    20220515_135934.jpg
    36.7 KB · Görüntüleme: 27
  • 20220515_135933.jpg
    20220515_135933.jpg
    32.1 KB · Görüntüleme: 27

Azoreal

Larva
Üye
Yakın zamanda tırnaklarını kestiyseniz fazla kestiğiniz için yaralanmış ya da körelmiş olabilir
Tırnaklarından birini fazla kestiğim için benim muhabbet kuşumun bi tırnağı da böyle kararıp köreldi
Eğer tırnaklarınk kesmediyseniz ve o sebepten olmadığına eminseniz bi veterinere falan götürün derim

ömerr

Nanitik
Üye
Yakın zamanda tırnaklarını kestiyseniz fazla kestiğiniz için yaralanmış ya da körelmiş olabilir
Tırnaklarından birini fazla kestiğim için benim muhabbet kuşumun bi tırnağı da böyle kararıp köreldi
Eğer tırnaklarınk kesmediyseniz ve o sebepten olmadığına eminseniz bi veterinere falan götürün derim
Tırnaklarını hiç kesmedim zaten tünekleri tahtadan olduğu için kendileri törpüler diye düşünüyorum. Belki tırnakları kafesin içindeki salıncaklardan birinde sıkışmış olabilir. Ne önerirsiniz?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir yere sıkışmış olabilir. Çok fazla ilerlemez bence. Tırnak uzadıkça uca doğru geliyor zaten. İncelerek düşer diye düşünüyorum.

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
o zaman salıncakları çıkartayım. teşekkürler.
Benim muhabbet kuşlarımın ayakları da genelde böyleydi. Ayakları koyu renk tonlarında ise tırnakları da koyu renk oluyor. Pembe ayakları olup da koyu renk tırnaklı olsaydı bir sorun var derdim ama bu normal görünüyor. Salıncak gibi şeylerden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Yine de bir veterinere danışmak isteyebilirsiniz.

ömerr

Nanitik
Üye
Benim muhabbet kuşlarımın ayakları da genelde böyleydi. Ayakları koyu renk tonlarında ise tırnakları da koyu renk oluyor. Pembe ayakları olup da koyu renk tırnaklı olsaydı bir sorun var derdim ama bu normal görünüyor. Salıncak gibi şeylerden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Yine de bir veterinere danışmak isteyebilirsiniz.
Ayağı koyu ama önceden böyle bir şey yoktu.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bazen tüle bile takılıyor yani salıncak ana kaynak değil. her hangi bir yere sıkıştırmış olabilir.

Nazdravia

Nanitik
Üye
Tırnaktaki kararmadan bahsediyorsanız onlar yaş ilerlemesiyle olan normal bir şey. Erkeklerde daha çok görülüyor ama yine de normal bi durum. Ayaklarının rengi de gayet normal

ömerr

Nanitik
Üye
Kaç yaşında kuşunuz? Yaşın ilerlemesine bağlı olarak gelişiyor olabilir bu durum.
yetişkin olduğu kesin ortalama emin değilim ama 3 4 var
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bazen tüle bile takılıyor yani salıncak ana kaynak değil. her hangi bir yere sıkıştırmış olabilir.
tüle takıldığıda oluyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Tırnaktaki kararmadan bahsediyorsanız onlar yaş ilerlemesiyle olan normal bir şey. Erkeklerde daha çok görülüyor ama yine de normal bi durum. Ayaklarının rengi de gayet normal
o zaman iyi bi an korktum aklımdan kangren falan mı oldu bu kuş diye geçmişti 😅

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
yetişkin olduğu kesin ortalama emin değilim ama 3 4 var

Tüle takıldığıda oluyor.
Tüle takılmak gibi basit bir olayla tırnağı zarar görmez. Biraz uğraşır kendisini kurtarır zaten tülden. Tırnağına da bir şey olmaz.

Yaşa bağlı bir durum gibi bu. Zamanla diğer tırnakları da o rengi alacak zaten görsellerden anladığım kadarıyla.

Nazdravia

Nanitik
Üye
Çok uzun tırnaklarda tül çok büyük tehdit oluyor. Tırnak kaybına kadar gidiyor durum ama dediğiniz gibi normalde çok da tehlikeli değil

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Önceden bende beslediğim için söylüyorum. Sultan papağanım vardı ve tırnakları fazlasıyla uzundu. Tüle takılmıştı ve tırnakla derinin birleştiği nokta hafiften açılmıştı. Tül tehdit oluşturuyor bazen. Kan dışarı doğru değil de tırnak köküne atmıştı. Zaman geçtikçe o küçük kan parçası kurudu ve tırnak ucuna geldi. Biz de tırnaklarını kestirdik

ömerr

Nanitik
Üye
Önceden bende beslediğim için söylüyorum. Sultan papağanım vardı ve tırnakları fazlasıyla uzundu. Tüle takılmıştı ve tırnakla derinin birleştiği nokta hafiften açılmıştı. Tül tehdit oluşturuyor bazen. Kan dışarı doğru değil de tırnak köküne atmıştı. Zaman geçtikçe o küçük kan parçası kurudu ve tırnak ucuna geldi. Biz de tırnaklarını kestirdik
Tırnaklarıni veterinerde mi kestirdiniz?
Benim 3 tane kuşum var 2 tanesi erkek diğeri dişi erkek olan kuşların tırnaği hep kısa uzun olduğunu hiç görmedim ama dişi olan kuşun tırnağı uzun sizce neden böyle bir fark var aralarında

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Benim 3 tane kuşum var 2 tanesi erkek diğeri dişi erkek olan kuşların tırnaği hep kısa uzun olduğunu hiç görmedim ama dişi olan kuşun tırnağı uzun sizce neden böyle bir fark var aralarında?
Benim kuşlarım da aynı şekildeydi, sebebini bilmiyorum.
Tırnak makası ile kesebilirsiniz tırnaklarını ama damarlarına dikkat etmek gerekiyor. Işıkta bakarsanız tırnaklarına gelen damarı görebilirsiniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Muhabbet kuşları hakkında bir bilgim yok fazla ama olabilir belki de. Veterinere götürdük çünkü bize izin vermiyordu. Gagası aman aman bayağı sivriydi, elimi kolumu mahvetmişti ama 2 tanesini ben kendim kestim diğerlerini veteriner kesti.

Nazdravia

Nanitik
Üye
Benim 3 tane kuşum var 2 tanesi erkek diğeri dişi erkek olan kuşların tırnaği hep kısa uzun olduğunu hiç görmedim ama dişi olan kuşun tırnağı uzun sizce neden böyle bir fark var aralarında
Farkın neden olduğunu bilmiyorum. Tırnakları mümkün olduğunca kesmeyin tahta tünek kullanıyorsanız kendileri törpüler. Ama yine de çok uzarsa damarlarına dikkat ederek doğru açıda kesmeniz lazım ki bu da zor bir iş. Deneyiminiz yoksa tavsiye etmiyorum.

ömerr

Nanitik
Üye
Farkın neden olduğunu bilmiyorum. Tırnakları mümkün olduğunca kesmeyin tahta tünek kullanıyorsanız kendileri törpüler. Ama yine de çok uzarsa damarlarına dikkat ederek doğru açıda kesmeniz lazım ki bu da zor bir iş. Deneyiminiz yoksa tavsiye etmiyorum.
Daha önceden bir kere kesmiştim ama onuda birisinden yardim alarak yaptık. Birimiz kuşu tutarken birimizde kesti. Tek nasıl yapıcam bilmiyorum. Elime aldığım anda kurtulmaya çalışıyorlar zaten ve ayakları sabit kalmıyor yanlışlikla fazla keserim diye korkuyorum