Nasıl ayırt ederim ikisini birbirindenGörseldeki canlı un kurdu, morio değil
Bu ikisi de un kurdu olması lazım o zamamElinizdeki bir un kurdu.Ayırt etmen aslında oldukça basit, un kurtları yaklaşık 2cm olurken morio kurtları yaklaşık 6cm olur.Hemde morio kurtlarının baş ve arka kısmında siyahlıklar varken un kurtlarında olmaz.
Evet, öyle gözüküyor.Bu ikisi de un kurdu olması lazım o zamam
Tamamdır çok teşekkürlerEvet, öyle gözüküyor.
Hayır dışarıdan almadım un kurdu zaten besliyorum ancak morio kurdu hayatımda hiç görmedim ben de un kurdu olduğunu düşünüyordum bir arkadaşım morio olabilir demişti ondan sordum aklımda soru işareti kalmasın diye yani direkt böyle ön yargıyla yaklaşmak güzel değil aldığım şeyi tabi biliyorumİyi günler. Öncelikle hangisi olduğunu nasıl bilmediğinizi anlayamadım? Siz satın aldığınızda un kurdu mu yoksa morio kurdu mu bilmiyor muydunuz? Veya dışarıdan mı buldunuz? Eğer ikincisi ise durum oldukça farklı olacaktır.
Anladım. Fakat önyargıyla yaklaşmadım, yalnızca türünden emin olmamanıza sebep olabilecek iki durumu söyledim. Eğer un kurdu olarak aldıysanız elbette un kurdudur. Fakat genç morio kurtlarında da un kurduna benzer bir renklenme oluyor, yani ufak boyutlu morio kurtlarında vücudun başındaki ve sonundaki kararmalar o kadar fazla değil. Bu yüzden konuya açıklık getirmek istedim. Eğer dışarıdan bulmuş olsaydınız ise, un kurdu veya morio kurdu olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz, çünkü Tenobrionidae familyasından herhangi bir türün larvası olabir diyecektim. Bir art niyetliliğim yoktu yani, merak etmeyin.Hayır dışarıdan almadım un kurdu zaten besliyorum ancak morio kurdu hayatımda hiç görmedim ben de un kurdu olduğunu düşünüyordum bir arkadaşım morio olabilir demişti ondan sordum aklımda soru işareti kalmasın diye yani direkt böyle ön yargıyla yaklaşmak güzel değil aldığım şeyi tabi biliyorum
Teşekkürler cevabın için 😊Anladım. Fakat önyargıyla yaklaşmadım, yalnızca türünden emin olmamanıza sebep olabilecek iki durumu söyledim. Eğer un kurdu olarak aldıysanız elbette un kurdudur. Fakat genç morio kurtlarında da un kurduna benzer bir renklenme oluyor, yani ufak boyutlu morio kurtlarında vücudun başındaki ve sonundaki kararmalar o kadar fazla değil. Bu yüzden konuya açıklık getirmek istedim. Eğer dışarıdan bulmuş olsaydınız ise, un kurdu veya morio kurdu olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz, çünkü Tenobrionidae familyasından herhangi bir türün larvası olabir diyecektim. Bir art niyetliliğim yoktu yani, merak etmeyin.İyi günler.