Morio kurdu pupa hakkında soru

efe1320

Larva
Üye
Adult boyları dün tek tek ayırdım, az miktarda yataklık koydum. Meyve vermeye gerek var mı? Ayakkabı kutusuna koydum, karanlık olsun diye. Pupa olmasını hızlandırır mı?

akvaryumhane

Pupa
Üye
Adult boyları dün tek tek ayırdım, az miktarda yataklık koydum. Meyve vermeye gerek var mı? Ayakkabı kutusuna koydum, karanlık olsun diye. Pupa olmasını hızlandırır mı?
Pupa olana kadar beslemen gerek. Karanlık ortamda durmasıda gelişimi hızlandırırmı bilem ama bence pek katkısı olmaz. Sadece sıcaklığa dikkat edin yetetli.

akvaryumhane

Pupa
Üye
Yataklık var beslemen gerek derken meyve vermeye devam mı?
Evet pupa olana kadar elma, salatalık, marul vb. Artık ne veriyorsan beslenmeli. Yataklıktak her ne kadar ana besin kaynakları olsada onlara gereken miktarda potein sağlamaz. Unutma canlı yemini ne kadar sağlıklı beslersen, beslediğin canlıda o kadar sağlıklı beslenir.

efe1320

Larva
Üye
Evet pupa olana kadar elma, salatalık, marul vb. Artık ne veriyorsan beslenmeli. Yataklıktak her ne kadar ana besin kaynakları olsada onlara gereken miktarda potein sağlamaz. Unutma canlı yemini ne kadar sağlıklı beslersen, beslediğin canlıda o kadar sağlıklı beslenir.
Daha olmamaları nekadar normal?

gokdenizz

Larva
Üye
Tek tek ayırdıysan onları kendi hallerine bırak. Besleme yapmanada gerek yok. Bir hafta dursunlar zaten hazır olanlar dönüşür, diğerlerini sonra besleme yapmaya devam et.

Tek tek ayırdıysan onları kendi hallerine bırak. Besleme yapmanada gerek yok. Bir hafta dursunlar zaten hazır olanlar dönüşür, diğerlerini sonra besleme yapmaya devam et.
Vardı yaptığım zamanki fotoğraf ama bulamadım şimdi.

akvaryumhane

Pupa
Üye

efe1320

Larva
Üye
Siyahlaşma yeni başlamış. Yüksek ihtimalle 1 haftaya daha fazla siyahlaşıp pupa evresine geçiş yaparlar. Size geldiğinde bu haldeyse şimdiye aslında olmuş olması gerekli. Sıcaklığı dengede tutun ve rahatsız etmeyin yeterli. 1 hafta sonra sonucu atarsınız.
Siyahlıklar olmaya başladı, rahatsız etmeyin derken ne yapmam gerekiyor ayakkabı kutusunun içine koydum kaplarını sadece meyve veriyorum okadar.