Monomorium pharaonis (Firavun) istilası

esmanur

Yumurta
Üye
Merhabalar herkese,
Yeni taşındığım evde bu karıncaları ilk kedimin kuru mamasında gördüm ama müdahale etmedim, karınca diyip geçtim. Sonra bir gün kettle’ın içerisinde olduklarını gördüm ve aynı gün mutfağa, hatta bütün eve yayılmış bir istilanın içerisinde olduğumu fark ettim. Bazama da yuva yapmışlar, diş fırçamı, tuvalet kağıdımı koyduğum dolaplarda bile bol bol varlar. Normalde böyle canlılara müdahale etmem ama bunlar psikolojik olarak çok zorluyor beni, gördüğüm kadarıyla hijyen açısından da problem yaratıyorlarmış. Nasıl baş edebilirim? Jel aldım ve karıncaları gördüğüm görmediğim birçok yere sıktım. Birkaç odada hiç yoklar birkaç gündür ama sanırım yer değiştirmiş olabilirlermiş çünkü bu kadar çabuk bitmezmiş. İlaçlatırsam budding yapıp daha kötü sonuçlar oluşur diye de gördüm. Taşınsam bile eşyalarla birlikte yeni eve de gelirler kesin, görmediğim yuvaları da vardır çünkü. İstanbul için önerebileceğiniz bir şey var mı?

matildaeliz

Minör
Üye
Ciddi ciddi bütün eşyalarımı bırakıp valiz bile almadan sıfırdan mı başlamam gerekiyor? Gerçekten çok ciddi soruyorum lütfen açıklayıcı cevaplar verirseniz çok sevinirim.
Hayır tabii ki. Evi ilaçlar delikleri kapar bir süre sonra ölecekler. Taşınsan dahi kraliçelerini taşımadığın sürece işçiler bir süre sonra ölecektir. Ama ben evi yakardım.

yusufff01

Minör
Üye
Hocam bende de var. Ne yaparsanız yapın yok olmayacaklar.😁

esmanur

Yumurta
Üye
Hayır tabii ki. Evi ilaçlar delikleri kapar bir süre sonra ölecekler. Taşınsan dahi kraliçelerini taşımadığın sürece işçiler bir süre sonra ölecektir. Ama ben evi yakardım.
Çok teşekkür ederim. Peki kraliçelerini taşımadığımdan, taşısam bile öldüğünden nasıl emin olabilirim? Örneğin bazada kraliçe varsa, ki karınca yoğunluğundan ötürü var gibi görünüyor, yeni bir yere taşındığım gün hemen ilaçlatsam acaba duvarlara kaçmadan öldürmüş olma şansım var mı yoksa o gazın ulaşamayacağı yerde mi olur her türlü? Bir de tekrardan budding olmasın taşındığım evde :( saçma sorular soruyorsam kusura bakmayın evde hastam da var biraz çaresizim

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim evde hastam da var, gördüğüm kadarıyla bu tür karınca hastalık da taşıyabiliyormuş. Sağlık açısından risk oluşturmaması için ne yapıyorsunuz? Yatakta diş fırçasında havlularda yemeklerde her yerdeler. Sıfır paket açmadan bir şey kullanamaz oldum korkudan (tuvalet kağıdı dahil), yataklarda yatmıyoruz, elimle karınca görmediğim bir yere bile dokunsam oradan geçmişlerdir belki diye korkup elimi yıkamak istiyorum. Fazla mı endişeleniyorum acaba? Kusura bakmayın çok fazla konuştum bayağı bir doldum da bu konuda :/

yusufff01

Minör
Üye
Çok teşekkür ederim. Peki kraliçelerini taşımadığımdan, taşısam bile öldüğünden nasıl emin olabilirim? Örneğin bazada kraliçe varsa, ki karınca yoğunluğundan ötürü var gibi görünüyor, yeni bir yere taşındığım gün hemen ilaçlatsam acaba duvarlara kaçmadan öldürmüş olma şansım var mı yoksa o gazın ulaşamayacağı yerde mi olur her türlü? Bir de tekrardan budding olmasın taşındığım evde :( saçma sorular soruyorsam kusura bakmayın evde hastam da var biraz çaresizim

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim evde hastam da var, gördüğüm kadarıyla bu tür karınca hastalık da taşıyabiliyormuş. Sağlık açısından risk oluşturmaması için ne yapıyorsunuz? Yatakta diş fırçasında havlularda yemeklerde her yerdeler. Sıfır paket açmadan bir şey kullanamaz oldum korkudan (tuvalet kağıdı dahil), yataklarda yatmıyoruz, elimle karınca görmediğim bir yere bile dokunsam oradan geçmişlerdir belki diye korkup elimi yıkamak istiyorum. Fazla mı endişeleniyorum acaba? Kusura bakmayın çok fazla konuştum bayağı bir doldum da bu konuda :/
Öncelikle geçmiş olsun. Endişe etmekte haklısınız ama aslında sandığınız kadar büyük bir hastalık patojeni taşımıyorlar. Edindiğim bilgiye göre yüksek oranda yalnızca hastanede bulunan koloniler için geçerli çünkü tıbbi atıkların içine de giriyorlar ve bu da hastalık taşımalarına sebep olabiliyor. Sizin evinizde tıbbi atık varsa yalnızca bunları hızlıca atmak yeterli. Onun haricinde evi düzenli ilaçlarsanız yok olmasalar bile bir süre nüfuslarını dizginleyebilir, çok sık görmek zorunda kalmazsınız.

esmanur

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Diğer gönderide de yazdığınız için de teşekkür ederim. Biraz da olsa rahatladım. İyi günler