Modüler Yaşam Alanı Taslağı

exe

Larva
Üye
Merhaba, forumda başlangıç günlüğü bulunan iki adet festai kolonim için yeni bir yuva tasarlıyorum.
Yuvayı modüler tasarlayıp isteğe göre ekleme çıkarma yapılan bir yapı üzerinden inşa ediyorum. Şuan için sadece kraliçe odası, nemli alanlar ve orta koridoru kullanmayı düşünüyorum. 3D Baskısını almadan önce, karınca formikaryumları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için çizim taslağını burada paylaşarak nemli bölgeler ve hava akışının yeterliliği hakkında sizlerin de fikrini almak istiyorum.

Hava akışını 0.1, 0.2mm ölçülerinde ince delik yığınlarıyla yapmayı planlıyorum.

Taslak çizim:
m1.png

Nemli bölge için ek görsel:
s1.pngs2.png

Teşekkürler

0xapi

Yumurta
Üye
Selamlar hocam, güzel düşünmüş ve planlamışsınız ama ne yazık ki günün sonunda karıncalar kendi yuvalarını kendileri organize ediyor. Bu yüzden sizin belirlediğiniz alanlardan çok farklı şekilde kullanabilirler. FDM yazıcı ile havalandırma basmak da çok sağlıklı olmayabilir, bir sineklik temin edebilirseniz çok daha sağlıklı olacaktır. Sıfırdan çizim yapmak yerine hazırda var olan tasarımlara da göz atabilirsiniz oldukça güzel modüler tasarımlar var.