Modüler Formikaryum

mimases

Larva
Üye
Lasius.jpg

Farklı bir çok çeşit formikaryum yaptım ve denedim. Ancak şuana kadar en mantıklı olarak modüler olanları buldum. Koloni büyüdükçe Formikaryumu ekleme mantığıyla büyütebilmek, sıfır sıkıntı ile taşınma derdi olmadan yaşam ve outworld alanlarını genişletebilmek çok mantıklı geldi.

Modüler tasarımlar kullanan arkadaşlar; ilerde yaşayabileceğim dezavantajlardan bahsedebilir mi? Bende ona göre ilerde yaşayacağım problemler için önlem almak istiyorum.

Herkese iyi forumlar, hobiler.

lordqne

Nanitik
Üye
Abi bende kendim yapmıştım ama kullanmamamı söylemişlerdi temizlik sorunu ve bir şey olduğunda hemen müdahele edemeyeceğimiz için çok önermiyolar genelde büyük koloni değilse kullanma demişlerdi bana ama sen bilirsin.🤗

MorteL

Larva
Üye
Çok hoşuma gitti nereden temin edebilirim?

mimases

Larva
Üye
Çok hoşuma gitti nereden temin edebilirim?
Kendim yaptım bir yerden satın almadım. Çok beğendiyseniz, müsait zamanda yapıp hediye ederim.

Abi bende kendim yapmıştım ama kullanmamamı söylemişlerdi temizlik sorunu ve bir şey olduğunda hemen müdahele edemeyeceğimiz için çok önermiyolar genelde büyük koloni değilse kullanma demişlerdi bana ama sen bilirsin.🤗
Tüm kısımlarını sökülebilir ve aralarını kapatılabilir yaptığım için daha rahat temizleyebilirim veya müdahale edebilirim diye düşünüyorum. Bakalım yaşayıp tecrübe edicez artık :)

Yorum için teşekkürler.

yagizhan

Larva
Üye
çok güzel duruyor temizlik sorunu dışında pek bir sıkıntı çıkaracağını pek sanmıyorum

lordqne

Nanitik
Üye
Kendim yaptım bir yerden satın almadım. Çok beğendiyseniz, müsait zamanda yapıp hediye ederim.

Tüm kısımlarını sökülebilir ve aralarını kapatılabilir yaptığım için daha rahat temizleyebilirim veya müdahale edebilirim diye düşünüyorum. Bakalım yaşayıp tecrübe edicez artık :)

Yorum için teşekkürler.
Nemi nerden alıyor tüpten mi yoksa telin bulunduğu yerde mi?

farmageddon

Larva
Üye
Çok güzel görünüyor. 3D baskı ile mi hazırladınız?
Dezavantaj olarak aklıma havalandırma ve nem kontrolü geliyor. Nem doğru dağılmazsa bazı modülleri atıl bırakıp kullanmayabilirler.

mimases

Larva
Üye
Çok güzel görünüyor. 3D baskı ile mi hazırladınız?
Dezavantaj olarak aklıma havalandırma ve nem kontrolü geliyor. Nem doğru dağılmazsa bazı modülleri atıl bırakıp kullanmayabilirler.
Evet 3D baskı olarak aldım.
Tasarladığım modüllerde her birinde nem oluşturacak orta noktalar seçmeye çalışıyorum. Bakalım bende tecrübe edip göreceğim bu yaz.

MorteL

Larva
Üye

Yorum için teşekkürler.
valla çok iyi olur hocam🫡

LuciFeci

Nanitik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 45529

Farklı bir çok çeşit formikaryum yaptım ve denedim. Ancak şuana kadar en mantıklı olarak modüler olanları buldum. Koloni büyüdükçe Formikaryumu ekleme mantığıyla büyütebilmek, sıfır sıkıntı ile taşınma derdi olmadan yaşam ve outworld alanlarını genişletebilmek çok mantıklı geldi.

Modüler tasarımlar kullanan arkadaşlar; ilerde yaşayabileceğim dezavantajlardan bahsedebilir mi? Bende ona göre ilerde yaşayacağım problemler için önlem almak istiyorum.

Çok güzel olmuş eline emeğine sağlık. Nereden daha basit halini temin etmek istiyorum. Yardımcı olabilir misin?

akvaryumhane

Majör
Üye

Formicariumu petg filamentten'mi basıyorsunuz? Eğer öyleyse nem olayı için nasıl bir yol izlememiz gerek? Petg suya dayanıklı değil diye biliyorum.

mimases

Larva
Üye
Hocam modülü çok beğendim elinize sağlık. Çevremde 3d yazıcısı olan yok maalesef ücreti dahilinde sizin baskı alıp gönderebilme şansınız var mı acaba ?

Çok güzel olmuş eline emeğine sağlık. Nereden daha basit halini temin etmek istiyorum. Yardımcı olabilir misin?
Merhaba,

Eski paylaştığım bir gönderiydi. Ürünleri biraz daha geliştirip bir web sitesi zaten kurdum o günden bugüne. www.antistic.com.tr ' den ürünleri inceleyebilirsiniz.
Formicariumu petg filamentten'mi basıyorsunuz? Eğer öyleyse nem olayı için nasıl bir yol izlememiz gerek? Petg suya dayanıklı değil diye biliyorum.
Ürünleri PLA filamentten basıyorum. Suya dayınıklılık konusunda bir problem yaşamadım. Kendimde kullanıcıyım. Her markanın PLA filamentini kullanmıyorum. FDA onaylı EN71 SGS sertifikalı ürünler kullanıyorum sadece.

Bu paylaştığım fotoğrafta; pamuk kullanıyordum nemlendirme bölgesinde. Ancak pamuk zamanla çökme ve bazı denemelerimde de sararma yapmıştı. O yüzden melamin süngere geçtim.

kartals0

Larva
Üye

Türkiye piyasasında satılan bütün ürünlerden iyi ve profesyonel duruyor. Elinize sağlık hocam. Belki havalandırma sıkıntısı yaratabilir. Rica etsem 3D print dosyalarını bana iletir misiniz? Kendime yaptırmayı düşünüyorum.

ontix

Yumurta
Üye
Türkiye piyasasında satılan bütün ürünlerden iyi ve profesyonel duruyor. Elinize sağlık hocam. Rica etsem 3D print dosyalarını bana iletir misiniz? Kendime yaptırmayı düşünüyorum.
Kendisi satış yapıyor, satın alabilirsiniz. Hem destek de olmuş olursunuz. Çingene ürünleri satan çok var fakat bu tarz oturaklı ürün satan başka görmedim.

Black07

Larva
Üye
Hocam öncelikle eline emeğine sağlık efsane tasarımlar olmuş. İlerleyen zamanlarda dahada iyilerini tasarlıyacağına eminim.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Merhaba,

Eski paylaştığım bir gönderiydi. Ürünleri biraz daha geliştirip bir web sitesi zaten kurdum o günden bugüne. www.antistic.com.tr ' den ürünleri inceleyebilirsiniz.

Ürünleri PLA filamentten basıyorum. Suya dayınıklılık konusunda bir problem yaşamadım. Kendimde kullanıcıyım. Her markanın PLA filamentini kullanmıyorum. FDA onaylı EN71 SGS sertifikalı ürünler kullanıyorum sadece.

Bu paylaştığım fotoğrafta; pamuk kullanıyordum nemlendirme bölgesinde. Ancak pamuk zamanla çökme ve bazı denemelerimde de sararma yapmıştı. O yüzden melamin süngere geçtim.
Merhaba, kişiye özel tasarım yapıyor musunuz? Formikaryum üstüne özel isim vs. yazdırmak istiyorum.