Mite nedir

yasarm1

Larva
Üye
Bugün forumda gördüm sormak istedim Mite nedir karınca için neden ölümcül nasıl miteleniyor karınca bilgisi olan varsa anlatabilir mi

BahadirSarp

Asker
Üye
Bugün forumda gördüm sormak istedim Mite nedir karınca için neden ölümcül nasıl miteleniyor karınca bilgisi olan varsa anlatabilir mi
Hocam parazittir beyaz ve kırmızı mite olarak ikiye ayrılıyor kırmızı mitelar ölümcül ve kurtulması zor beyazlarda tehlikeli ama kırmızılar kadar değil formikaryum kirli olduğunda koloni de görülmeye başlayabilir tuğkan abinin bir videosunda besleme alanına limon koyup karıncaların kendini temizlenmesini bekleyeceğini söylemişti ama bazıları limon işe yaramıyor diyor

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Bir başka deyişle akarların çoğu ortamda bulunan, çoğalabilen çok fazla türü bulunur. Karıncalara parazit gibi yapışarak onlardan yararlanırlar; besinlerine ortak olur, hareketlerini kısıtlar ve karıncaları bitkin düşürüp ölümüne sebep olabilirler ve çok hızlı çoğalırlar. Bu yüzden koloniler için çok tehlikeli olabilmekteler.