Mite için yardım

Tqaho

Yumurta
Üye
Kraliçe karıncamın kafasının tam ortasında 3 tane kırmızı mite var. Öncesinde çok daha fazlaydı ama manuel olarak temizlik yaptım ve sadece onlar kaldı. Sanki yapışmış gibiler. Pamukla, cımbızla müdahale yaptım ama çıkmıyorlar, önerilerinizi bekliyorum.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Kraliçe karıncamın kafasının tam ortasında 3 tane kırmızı mite var. Öncesinde çok daha fazlaydı ama manuel olarak temizlik yaptım ve sadece onlar kaldı. Sanki yapışmış gibiler. Pamukla, cımbızla müdahale yaptım ama çıkmıyorlar, önerilerinizi bekliyorum.
İyi havalandırma yap. Miteleri el ile temizle. Kulak temizleme çubuğunun ucuna liman sürüp kraliçenin mite olan bölgesine çok dikkatlice dokundur. Dikkat et kraliçenin üstüne limon damlamasın.

Tqaho

Yumurta
Üye
Şu anda test tüpünde duruyor zaten pamuk ne kadar iyi sirkülasyon yapar bilemiyorum. Kafasındakilerde çıkmıyor cımbızla tutmayı bile denedim ama olmuyor

Şu anda test tüpünde duruyor zaten pamuk ne kadar iyi sirkülasyon yapar bilemiyorum. Kafasındakilerde çıkmıyor cımbızla tutmayı bile denedim ama olmuyor
Ayrıca miteler tam kafasının ortasında limonun suyu antenlerine ve gözlerine gelirse bişey olur mu

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kesinlikle limon suyu ile kraliçeyi strese sokmamalısınız. Zaten pamukçukla oraya dokunursanız mite hareket edip pamuğa geçer.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye

Ayrıca miteler tam kafasının ortasında limonun suyu antenlerine ve gözlerine gelirse bişey olur mu
Net bir fotoğraf atarmısınız. Eğer kraliçenin göz ve anten bölgesine yakınsa bu dediğimi yapmayın. Zarar verebilir.

Tqaho

Yumurta
Üye
IMG_0012.jpeg
Fotoğraf net değil ama yuvarlak içindeki yerde 3 tane var yapışmışlar sanki

Tqaho

Yumurta
Üye
Hocam 1 tane mite çıktı diğerleri occeli dediğiniz şey

Carebara diversada varmiş baktımda

Canlıdan o kadar mite çıkarınca onlarda öyle zannettim 😅