Mite baskını

Mr.burak.

Larva
Üye
Aphaenogaster subterranea kolonimde miteler var. Bana ya transfer etmem ya da koloniyi kaba alıp havalandırmam söylendi. Hangisini yapmalıyım?1000016519.jpg1000016518.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

YAKO

Larva
Üye
Bence transfer yapmalısın hem görüntü de temizlenmiş olur.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Aphaenogaster subterranea kolonimde miteler var. Bana ya transfer etmem ya da koloniyi kaba alıp havalandırmam söylendi. Hangisini yapmalıyım?Ekli dosyayı görüntüle 48140Ekli dosyayı görüntüle 48142
Koloniyi transfer de etseniz, kaba alıp havalandırsanız da akarlar karıncalarınızı bırakmayacaktır. Yapmanız gereken, bir pamukçuk yardımıyla karıncanın üzerinden akarları düşürüp öldürmektir. Temizlenen karıncayı başka bir kaba koyup sonradan tüpe aktarırsınız.

DuruKoç_1

Larva
Üye
Koloniyi transfer de etseniz, kaba alıp havalandırsanız da akarlar karıncalarınızı bırakmayacaktır. Yapmanız gereken, bir pamukçuk yardımıyla karıncanın üzerinden akarları düşürüp öldürmektir. Temizlenen karıncayı başka bir kaba koyup sonradan tüpe aktarırsınız.
Hocam şu mitelerden korunmanın bir yolu varmı? Yoksa şans işimi?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam şu mitelerden korunmanın bir yolu varmı? Yoksa şans işimi?
Akarlar, bıraktığınız un kurtlarından, karıncaların pisliklerinden ya da dışarıdan herhangi bir sızma yoluyla koloniye bulaşabilir. Bu nedenle koloni içinde böcek veya besin kalıntıları bırakmamak ve koloniye bir şey verirken üzerinde akar olup olmadığını kontrol etmek en iyi korunma yolu olacaktır.
Bir tüpün içinde ölü bir kraliçe ve un kurdu unutmuştum ve pislikten doğan akarlar;
Screenshot_20250412-163849_Gallery.jpgScreenshot_20250412-163845_Gallery.jpg

Mr.burak.

Larva
Üye
Kraliçeyi yada yumurtaları nasık temizliyeceğim. Transferden sonra havalandırsam giderleemi

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kraliçeyi yada yumurtaları nasık temizliyeceğim. Transferden sonra havalandırsam giderleemi
Hayır gitmezler. Dediğim gibi kraliçeye zarar vermeden, pamukçuğu üzerine hafifçe sürerseniz akarlar düşer ya da pamukçuğa geçerler. Yumurtalarda da kürdan ucuyla tek tek düşürmeye çalışmalısınız. Başka çare yok gibi görünüyor.

Mr.burak.

Larva
Üye
1000016577.jpg
Dediğin gibi bir kaba aldım ve şimdi kraliçeyi elime alım pamukla hafifce sileceğim

Şuan işçilerede yapıyorum(kraliçenin ve işçilerin üzerinde gördüğün kadarıyla mite yok)

Hepsini yeni tüpe koydum yarın kontrol edeceğim

Hayır gitmezler. Dediğim gibi kraliçeye zarar vermeden, pamukçuğu üzerine hafifçe sürerseniz akarlar düşer ya da pamukçuğa geçerler. Yumurtalarda da kürdan ucuyla tek tek düşürmeye çalışmalısınız. Başka çare yok gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

• 1000016577.jpg
    1000016577.jpg
    41.1 KB · Görüntüleme: 5