Mini Ytong Formikaryum

Yunusemree

Pupa
Üye
kraliçeden başlatmak için bu formikaryumu yaptım nem odasına pamuk koyup kraliçenin yaşadığı yerle bağlantı yaptım resimdeki gibi su koyunca taşma yapıyor 10 saniye sonra felan emiyor kraliçeye, işcilere ve yumurtalara bi zararı olurmu bu su taşmasının

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    58.5 KB · Görüntüleme: 30
  • image.jpg
    image.jpg
    50.9 KB · Görüntüleme: 30

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
kraliçeden başlatmak için bu formikaryumu yaptım nem odasına pamuk koyup kraliçenin yaşadığı yerle bağlantı yaptım resimdeki gibi su koyunca taşma yapıyor 10 saniye sonra felan emiyor kraliçeye, işcilere ve yumurtalara bi zararı olurmu bu su taşmasının
O bağlantı kısmını yapmasanızda olurmuş. Suyu yavaş yavaş vermenizi ve kraliçenin olduğu kısma su gitmemesini öneririm.

EArslan

Phragmotic
Üye
Kraliçeyi böyle bir formikaryuma koymak yerine test tüpüne koymak daha iyi olacaktır. Yinede formikaryuma koymak isterseniz suyu şırınga yardımıyla azar azar vermelisiniz. Yoksa yumurtalar boğulabilir. Eğer su fazla giderse karıncalar da boğulabilir.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Büyük kısmı tamamen pamukla kapatıp kullanabilirsiniz. İlk görseldeki nem kısmının sol tarafındaki odacığı kullanın yani sadece. İşçiler çıkınca da odacıkları açabilirsiniz. Böylece henüz kurucu aşamadayken kraliçeyi boğulma ihtimalinden kurtarmış olursunuz.