🐍 - Milk Snake Hk. - 🐍

umurdaglar

Pupa
Üye
Katılım
13 Ocak 2022
Mesajlar
115
Tepkime puanı
169
Puanları
18
Konum
İstanbul
- MİLK SNAKE -




large (3).jpg



ANAVATANI: Kanada'nın Güneyi, Orta ve Güney Amerika

BİLİMSEL ADI: Lampropeltis Triangulum


HAKKINDA: Bu yılanlar uysal, zehirsiz ve renk açısından çok güzel canlılardır. Milk Snake'ler King Snake'lerin 45 alt türünden biridir. Sadece Milk Snake'lerin 25 çeşit alt türü olduğu düşünülür. Bu türün bakımı diğer türlere göre daha kolaydır bu yüzden başlangıç yılanı olabilirler. Renkleri ve desenleri ile zehirli yılan türlerini taklit ederler. Bakımları King Snake'ler ile hemen hemen aynıdır. Kendilerini tehdit altında hissettiklerinde aynı çıngıraklı yılan gibi kuyruklarının uçlarını sallarlar. Bu yılan türü nadiren saldırır ve ısırıkları zarar verici düzeyde değildir. Sosyal bir tür değildir beraber bakıldığı zaman bir birlerini yedikleri görülmüştür.

large (2).jpg



YAŞAM SÜRELERİ: Esaret altında 20-30 yıl arası yaşadıkları gözlemlenmiştir.

BOYUT: Yetişkin Milk snake'ler 90-120 cm arasında olurlar.

large (1).jpg

TERARYUM: Bu yılan türü çok iyi kaçar. Bu yüzden koyacağınız yerin tamamen güvenli olduğundan emin olmanız gerekiyor. En ufak delikten bile geçmeleriyle ünlülerdir. Yavrular için 30-35L bir teraryum yeterli olacaktır. Büyüdükçe aynı oranda teraryumunda büyütülmesi gerekmektedir. Teraryumu hazırlarken içine birden fazla saklanma alanı koymayı unutmayın canlının kendini güvende hissetmesi için gereklidir. Görsel olarak teraryumu dallar ve yapraklarla güzelleştirebilirsiniz.


resim_2022-01-23_034038.png


TABAN MALZEMESİ: Havlu kağıt ( Hijyen açısından ideal) , Cocopeat ( Nem açısından ideal ) , İnternette satılan yılanlara özel taban malzemeleri ( Görsel açıdan ideal)

SICAKLIK VE NEM: Diğer türlerde olduğu gibi bu yılan türünde de sıcak alan ve normal alan olmak zorundadır. Sıcak alanda sıcaklık 29 - 32 derece arasında olmalıdır. Normal alanda ise bu değerler 23 - 26 arasında olması yeterli olacaktır. Sıcak alana ekstra olarak 33-34 derecelik bir güneşlenme alanı ekleyebilirsiniz. Milk snake'ler yüksek nem oranlarına ihtiyaç duymazlar. Bu yüzden teraryumda %40 - %60 arası nem oranı yeterli olacaktır. Deri değişme dönemlerinde bu değerler %70 seviyelerine çıkarılması yılanın sağlıklı deri değiştirmesine yardımcı olacaktır.

BESLENME: Doğada kemirgenler, kertenkele ve kendisinden ufak yılanlar ile beslenirler. Esaret altında ise dondurulmuş veya canlı olarak rat, lab, hamster ile besleyebilirsiniz. Canlı olarak besleyecekseniz yılanınız canlıyı sağlıklı şekilde yakalayıp yediğinden emin olana kadar takip etmeniz gerekmektedir. Canlınıza ne büyüklükle bir yem vereceğinizi anlamak için Bknz:
🐍 - Yılanımız İçin Yem Boyutunu Nasıl Ayarlarız ❓ - 🐍 adlı konuma göz atabilirsiniz. Yavru ve genç yılanlar haftada 2 kez uygun büyüklükteki bir yemle beslenmelidir. Yetişkinlerde ise bu süre haftada 1 kez yeterli olacaktır.


indir-_3_ (1).jpg indir-_1_ (1).jpg indir-_2_ (1).jpg


YAYGIN SAĞLIK SORUNLARI: Çoğu yılan türünde olduğu gibi bu yılan türünde de en büyük risk solunum yolu enfeksiyonudur. Bu hastalığın en büyük nedeni doğru nem ve sıcaklık değerlerinin olmamasıdır. Canlınızda hırıltılı nefes alıp verme ve ağız içinde köpüklenme görürseniz sıcaklık ve nem değerlerini kontrol edip yılan konusunda tecrübeli bir veteriner hekime danışınız.


NOT: Yazı tarafımdan hazırlanmış ve düzenlenmiştir. İzinsiz paylaşılması yasaktır.
KAYNAKLAR: https://www.thesprucepets.com,
 

tostçuibo

Yumurta
Üye
Katılım
11 Tem 2023
Mesajlar
7
Tepkime puanı
2
Puanları
3
süt yılani beslemek istiyorum. Ama türkiyede yasak oldugundan dolayı hergangi bir şikayet durumunda gelip elimden alırlarmı? veya alınmaması için ne yapmalıyım. Bilgili birileri yardımcı olabilirmi?
 

Vedad

İşçi Karınca
Üye
Katılım
8 Ocak 2023
Mesajlar
627
Tepkime puanı
311
Puanları
68
Konum
Shire
Son düzenleme:
Üst