Meyve sineği üretimi

özcan

Larva
Üye
Evet üretebilirsin, küçük bir kapaklı saklama kabına sineklerin girebileceği boyutta küçük bir kaç delik aç. İçine yarım kesilmiş elma koy. Bir gün boyunca güneşin altında ya da sıcak bir yerde beklet, fermente olmaya başlayacak.

Meyve sinekleri bu deliklerden girip yumurtalarını bırakır ve bir kaç günde larva olur.
Hocam kusura bakmayın yarın deneyeceğim farklı yem alternatifi olsun diye delik boyutu ne kadar olmalı acaba.Veya sirke miktarı sadece üzerine gezdirelim mi yoksa doldularımmı baya bir.

YalnızGaripAdam

Larva
Üye

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Hocam kusura bakmayın yarın deneyeceğim farklı yem alternatifi olsun diye delik boyutu ne kadar olmalı acaba.Veya sirke miktarı sadece üzerine gezdirelim mi yoksa doldularımmı baya bir.
Hocam delik boyutu büyük olmasın anlayabilmeniz için örnek veriyorum bir messor kraliçesinin sığabileceği büyüklükte olsun, nem kaybı olmaması gerekir içeride.

Sirkenin fazla olmasını ben önermiyorum, üzerine spreyle bir kaç fıs sıkılırsa harika olur.

Mustafaf

Yumurta
Üye
bu tarz bişey yaptım ama ısıyı nasıl hallederim bilmiyorum bu ara istanbul biraz soğuk

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    47.4 KB · Görüntüleme: 13

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
bu tarz bişey yaptım ama ısıyı nasıl hallederim bilmiyorum bu ara istanbul biraz soğuk
Güzel olmuş, kalorifere çok yakın koyabilirsin. Bir gün sıcakta kalsın daha sonra güneşli bir günde bahçelik alan varsa oraya bırak ve bir kaç gün bekleyip kavanozu oradan al.

Kyouraku67

Yumurta
Üye
Aralarından ucanlar nasıl çıkıyor genetik olarak bir sebebi varsa anlatır mısınız?
Gerekli bütün cevaplar verilmiş, harikasınız. Zaten bunlar uçan sinekler benim bildiğim zaten biyoloji lablarında genetik çalışmalarda kullanılıyorlar. Çaprazlamalardaki verimli ve sonuçları görmek için büyümelerinin hızlı olmasını kullanıyolar. Drospohila melanogasterler de uçma yetisini kaybeden mutasyonlardan biri.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ekleyelim elbette. Doğadan bulduğunuz meyve sineklerini de geçici çözüm olarak dondurup ya da kaynatıp verebilirsiniz. Zararlı etkilerini aza indirir.

Kanatsız meyve sineği kültürü ise maalesef ülkemizde mevcut değil. Genetiği değiştirilmiş meyve sinekleri kültürleri sayesinde uçamayan meyve sinekleri yetiştirilebiliyor bildiğim kadarıyla.