Meyve sineği üretimi

Mustafaf

Yumurta
Üye
Hocam şimdi benim meyve sineğim hiç yok elimde hiç sinek olmadan kültür yapıp sinek üretebilir miyim? yada doğadan yakalayıp üretebilir miyim illaha satın almam şartmı ?

Kyouraku67

Yumurta
Üye
Kendin yaparsan uçanlar çıkıyor. Uçmayan melanogaster için edinmek lazım. Mantis yavruları için aradım bulamadım mecburen doğaya saldım 😭.

Ayberkfb

Larva
Üye
"Benim de bu konu hakkında bir sorum var, bu gönderide birleştireyim. Şimdi, ben de forumda bununla alakalı birkaç yazı okudum da; 'Steril bir şekilde üretip karıncalara verebilirsiniz' diyorlar. Ama bunu nasıl yapacağız?

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
"Benim de bu konu hakkında bir sorum var, bu gönderide birleştireyim. Şimdi, ben de forumda bununla alakalı birkaç yazı okudum da; 'Steril bir şekilde üretip karıncalara verebilirsiniz' diyorlar. Ama bunu nasıl yapacağız?
Bunu söyleyen bendim, sterilden kastım ; üretim kurulumuna gelen sinekleri değil, gelen sineklerin yumurtalarından ortaya çıkan sinek larvalarını veya larvalardan ortaya çıkan yeni meyve sineklerini kullanabilirsiniz demiştim.

Bu, ilaçlamaya yakalanmış sineklerin varlığını ortadan kaldırıp riski en aza indiriyor.

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
yani elimde hiç bir meyve sineği olmadan sıfırdan üretebilir miyim uçup uçmaması dert değil
Hocam hiç sinek olmadan üretim nasıl olacak ki? Sinek olmazsa yumurta, yumurta olmazsa larva olmaz

Önce bir sinek yakalayıp, ortam hazırlamak gerekir diye düşünüyorum. Ezilmiş muz elma sirkesinden oluşan sonra üretim olur diye tahmin ediyorum

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
yani elimde hiç bir meyve sineği olmadan sıfırdan üretebilir miyim uçup uçmaması dert değil
Evet üretebilirsin, küçük bir kapaklı saklama kabına sineklerin girebileceği boyutta küçük bir kaç delik aç. İçine yarım kesilmiş elma koy. Bir gün boyunca güneşin altında ya da sıcak bir yerde beklet, fermente olmaya başlayacak.

Meyve sinekleri bu deliklerden girip yumurtalarını bırakır ve bir kaç günde larva olur.

Ayberkfb

Larva
Üye
Heee demek istedigin 1 sinegin 2. yada 3. neslini kulanacagız.

Evet üretebilirsin, küçük bir kapaklı saklama kabına sineklerin girebileceği boyutta küçük bir kaç delik aç. İçine yarım kesilmiş elma koy. Bir gün boyunca güneşin altında ya da sıcak bir yerde beklet, fermente olmaya başlayacak.

Meyve sinekleri bu deliklerden girip yumurtalarını bırakır ve bir kaç günde larva olur.

YalnızGaripAdam

Larva
Üye

Hocam yarım elma yerine, ezilmiş muz üstüne biraz elma sirkesi ve kuru maya eklemeyi öneriyorlar. Bilginiz var mı

samet_56

Media
Yardımsever
Üye

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Aynen bende öyle okudum. Ezilmiş muz üstüne elma sirkesi ve kuru maya koymayı öneriyorlar. Maya süreci hızlandırıyormuş.
Sıcakta bekletmekle aynı mantık aslında, fermente sürecini hızlandırmak için sıcaklık 30-35 derece civarlarında olursa çok iyi olur.

Fermente sürecinde içeride ki meyvenin sıvı kaybedip kurumaması önemli. Sinekler nemli, çürümüş meyveye yumurtlar.

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
Sıcakta bekletmekle aynı mantık aslında, fermente sürecini hızlandırmak için sıcaklık 30-35 derece civarlarında olursa çok iyi olur.

Fermente sürecinde içeride ki meyvenin sıvı kaybedip kurumaması önemli. Sinekler nemli, çürümüş meyveye yumurtlar.
Sirke, nemden dolayı oluşabilecek küfüde engelliyormuş.

Peki bu muz işini hallettim diyelim üstüne larva bırakıldığını nadıl anlarım hiç tecrübem yok çünkü
Hocam pürenin üstünde delikler olur. Ayrıca kurt görme ihtimalinizde var. Her türlü anlarsınız

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Peki bu muz işini hallettim diyelim üstüne larva bırakıldığını nadıl anlarım hiç tecrübem yok çünkü
Anlamamak mümkün değil, zaten kaba giren sinekler görürsünüz. Bir kaç gün sonra minik larvalar ortaya çıkar (ortam sıcaksa). Yakından dikkatli bakarsanız yumurtaları bile görebilirsiniz, birbirine yapışık gruplar halinde olurlar.

Ayberkfb

Larva
Üye
@el4nce Faydalı tartışmalara eklenmeye uygun mudur? Çünkü forumda birçok kez bu yazışmalar canlı yem sorularıyla döndü ama bu kadar detaylı ilk kez burada geçti (bana göre). Yeni arkadaşlar da kolayca bulup bilgilenirler.