Messorlarım un kurdunu ellemiyor.

ege0604

Pupa
Üye
Mediaları olan 15'ten fazla işçili bir kolonim var, yeni ow bağladım ve 4 tane un kurdu verdim. 3 tanesini böldüm, 1 tane de canlı bıraktım. Nasıl yapacaklarını bilmediğim için 24 saat sonra kurtları aldım, ölülere hiç dokunmamışlar canlı olan ise tüpün içine kraliçenin yanına kadar girip çıktı, hala canlıydı aldığımda. Tüpe tohum taşıyorlar, un kurtlarını incelediklerini de gördüm ama yemiyorlar, sorun ne olabilir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

MehmetÖzkan

Pupa
Üye
Mediaları olan 15'ten fazla işçili bir kolonim var, yeni ow bağladım ve 4 tane un kurdu verdim. 3 tanesini böldüm, 1 tane de canlı bıraktım. Nasıl yapacaklarını bilmediğim için 24 saat sonra kurtları aldım, ölülere hiç dokunmamışlar canlı olan ise tüpün içine kraliçenin yanına kadar girip çıktı, hala canlıydı aldığımda. Tüpe tohum taşıyorlar, un kurtlarını incelediklerini de gördüm ama yemiyorlar, sorun ne olabilir?
Her karınca her yemi yemez.Farklı yemler deneyebilirsiniz.

• Beğendim
Tepkiler: det

yücehayvanat

Media
Üye
Messorlar için normal, birçok araştırmada foraging davranışlarının çoğunlukla tohumlar üzerine olduğu kaydedilmiştir siz canlı yem yerine bolca tohum ile besleyin

det

Nanitik
Üye
Messorlar için normal, birçok araştırmada foraging davranışlarının çoğunlukla tohumlar üzerine olduğu kaydedilmiştir siz canlı yem yerine bolca tohum ile besleyin
Bence farklı yemler denenmeli. Hamam böcekleri, bufalo kurdu gibi böcekler de denense iyi olur. Sadece tohumla da sorunsuz yaşarlar ama böcek proteini de iyi olur.

yücehayvanat

Media
Üye
Bence farklı yemler denenmeli. Hamam böcekleri, bufalo kurdu gibi böcekler de denense iyi olur. Sadece tohumla da sorunsuz yaşarlar ama böcek proteini de iyi olur.
Dediğim gibi bu canlılar doğada çok yüksek oranlarda tohum topluyorlar yani farklı canlı yemler denemek ile alakası yok tamamen canlıların metabolik yatkınlığı ve doğal davranışları söz konusu

Kaanınçiftliği

Majör
Üye
Dostum senin görüşünle çelişmiyor dediğim şey başka hayvanlarda denesin eğer onlarıda kabul etmezse diğer karıncaları için yem çeşitliliği olur ayrıca onlarında proteine ihtiyacı olacak un kurdu yerine olabilecek başka alternatifler denenmeli elinden geliyorsa. Eğer size kalırsa tohum topluyorlar diye hiç vermemek daha iyi gibi ben şahsen katılmıyorum.

yücehayvanat

Media
Üye
Dostum senin görüşünle çelişmiyor dediğim şey başka hayvanlarda denesin eğer onlarıda kabul etmezse diğer karıncaları için yem çeşitliliği olur ayrıca onlarında proteine ihtiyacı olacak un kurdu yerine olabilecek başka alternatifler denenmeli elinden geliyorsa. Eğer size kalırsa tohum topluyorlar diye hiç vermemek daha iyi gibi ben şahsen katılmıyorum.
Önerdiğiniz fikir değerli evet, ama daha öncesinde açıklama yaptığım cevapla aynı, ben de tekrar fikir belirtmek yerine tepki kullandım umarım yanlış anlaşılmamıştır

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Daha alışmamışlardır. İlk 1 hafta veya ilk 3-4 kurda muhtemelen dokunmayacaklardır. Sonradan verdiklerinizi yerler muhtemelen, biraz gözlem gerekli.
Dediğim gibi bu canlılar doğada çok yüksek oranlarda tohum topluyorlar yani farklı canlı yemler denemek ile alakası yok tamamen canlıların metabolik yatkınlığı ve doğal davranışları söz konusu
Büyük oranda haklısınız. Ancak yapılan gözlemlere göre Messor türleri fırsatçı leşçilerdir; yani tam anlamıyla yalnızca tohumla beslenen karıncalar olarak değerlendirilemezler. Evet, evrimsel süreçte tohum tüketimine yönelik büyük ölçüde adaptasyon geliştirmişlerdir. Ancak doğada hiçbir Messor kolonisi karşısına çıkan uygun bir ölü böceği görmezden gelip sadece tohuma yönelmez.

Doğada muhtemelen siz de görmüşsünüzdür. Messor kolonilerini izlerseniz, 5-6 işçinin birlikte ölü bir sineği veya başka bir böceği yuvalarına taşıdığını görebilirsiniz.

Bu nedenle yorumunuza büyük ölçüde katılsam da, ara sıra hayvansal protein vermenin koloni sağlığı açısından daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta hayvansal protein ile bitkisel protein aynı değildir sonuçta. İyi hobiler dilerim.🙂