Messorlarım hareket etmiyor

bugra

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba 1.5 ay önce 2 tane messor kraliçesi bulmuştum.
Kraliçeleri her hafta 1 kez kontrol ediyorum bu gün baktığımda ikisinin de sadece antenleri hareket ediyordu sizce karıncalar şuan kış uykusunda mı yoksa bir problem mi var ? (tüpleri 1.5 aydır oda sıcaklığında aynı yerde duruyor)

Son düzenleme:

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar merhaba 1.5 ay önce 2 tane messor kraliçesi bulmuştum.
Kraliçeleri her hafta 1 kez kontrol ediyorum bu gün baktığımda ikisinin de sadece antenleri hareket ediyordu sizce karıncalar şuan kış uykusunda mı yoksa bir problem mi var ? (tüpleri 1.5 aydır oda sıcaklığında aynı yerde duruyor)
yumurtaları varmı dostum. varsa ne kadar büyük veya 1.5 ayda hiç büyüme gösterdimi. odanın sıcak olduğuna eminmisin geceleri soğuk oluyor genelde. ve ben ısıtmak için su kaynatıyorum. oda yeterince sıcak değilse kış uykusuna yatma ihtimalleri var.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
yumurtaları varmı dostum. varsa ne kadar büyük veya 1.5 ayda hiç büyüme gösterdimi. odanın sıcak olduğuna eminmisin geceleri soğuk oluyor genelde. ve ben ısıtmak için su kaynatıyorum. oda yeterince sıcak değilse kış uykusuna yatma ihtimalleri var.
Kaynattığınız suyu nasıl kullanıyorsunuz? Merak ettiğim için soruyorum.

celilcem

Nanitik
Üye
O nasıl oluyor aga

bugra

Yumurta
Üye
Yumurtaları yok ama bulduğumda yuvadan uzak ve kanatsızlardı
Odada tüplerinin etrafı keçe ile sarılı ani sıcaklık değişimleri olucağını sanmıyorum

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
İyi de o su çok sıcak. O buhar ile tüp içi sıcaklık çok yükselebilir ve tüpte su damlacıkları dolup taşar.
yok hocam buharla iş yapmıyorum o konuda temkinliyim merak etmeyin

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ha anladım hocam, teşekkürler.