Messorlarda Kış Uykusu

Hashus

Yumurta
Üye
Merhabalar,

Uluslararası bir çok sitede ülkemizde yaşadığını bildiğim messor türleri için kış uykusu sıcaklığı 15 derece olduğu belirtiliyor.

Hobiciler olarak siz bu sıcaklığı nasıl sağlıyorsunuz? Ülkemizde bir çok yerde Ocak Şubat aylarında sıcaklıklar 15 derecenin çok altında seyrediyor. Karıncalar nasıl hayatta kalabiliyorlar?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar,

Uluslararası bir çok sitede ülkemizde yaşadığını bildiğim messor türleri için kış uykusu sıcaklığı 15 derece olduğu belirtiliyor.

Hobiciler olarak siz bu sıcaklığı nasıl sağlıyorsunuz? Ülkemizde bir çok yerde Ocak Şubat aylarında sıcaklıklar 15 derecenin çok altında seyrediyor. Karıncalar nasıl hayatta kalabiliyorlar?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Tüpü bir kovanın içine koyup balkona vs. Yerlere koyabilirsiniz. Sıcaklık eksilere düşmediği sürece sorun olmaz.
Ayrıca bakabilirsiniz;
Konu 'Karınca kolonisini kış uykusuna yatırmak' https://karincaciftligim.com/threads/karinca-kolonisini-kis-uykusuna-yatirmak.20677/
Konu 'Karınca Nasıl Beslenir? Adım Adım Karınca Bakımı!' https://karincaciftligim.com/threads/karinca-nasil-beslenir-adim-adim-karinca-bakimi.14514/

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Karıncalar doğal bölgelerinin sıcaklık değişimine adaptedir. 15 derecede uyuyorsa bile 0lara kadar dayanabilir. Muhtemelen 0ın altına da gayet iyi dayanırlar fakat toprağın altında sıcaklıkların eksiye düştüğünden şüpheliyim. Hava sıcaklığı -20 ve karlı olsa bile kar hep 0 ile -3 arasında oluyor, toprak da aynı şekilde olur diye düşünüyorum.
Ben Akdenizde yaşıyorum ve buralarda havanın eksilere inmesi pek yaygın değil. Fakat -4e indiği bir gece karıncalar açıktaydı ve sabah 6da gidip baktığımda suları donmuş haldeydi. Yine de içeride anten sallayacak kadar hayattalardı.
Şimdi gayet güzel yaşıyorlar.
Sıcaklık -10 -20 gibi abartı düşüklükteyse karıncalar hayatta kalsa bile kraliçeler üreme yeteneğini kaybedebiliyor.

Hashus

Yumurta
Üye
Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz gibi 15 dereceden düşük derecelerde hayatta kalabilmelerine sevindim. Ancak, kitabi olarak 15 derecenin ideal olduğunu anlıyorum. Ev ortamında şarap soğutma buzdolabı gibi sabit 15 derecede tutabileceğimiz imkanlar mevcut. Ancak ciddi masraf tabi.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz gibi 15 dereceden düşük derecelerde hayatta kalabilmelerine sevindim. Ancak, kitabi olarak 15 derecenin ideal olduğunu anlıyorum. Ev ortamında şarap soğutma buzdolabı gibi sabit 15 derecede tutabileceğimiz imkanlar mevcut. Ancak ciddi masraf tabi.
Wine cooler'ların her zaman çok işe yaradığını duydum bu konuda, ilk defa wine cooler olan birini görüyorum. Dediğiniz gibi sürekli olarak çalıştırmak çok masraf olabilir onu düşünmemiştim.

Hashus

Yumurta
Üye
Bende yok, yanlış anlaşıldım. Çok koloni olursa bu iş için alınabilir alınabilir diye düşünmüştüm sadece.